Εκεί που ανησυχούσα για τις μετοχές μου στις τράπεζες -καλά , μην νομίσετε πως έχω… έτσι να λέμε τώρα- να που έρχεται να με καθησυχάσει ο κ Γκίκας Χαρδούβελης -ο γνωστός άλλωστε από το e-mail του- ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι στα καλύτερά τους. Άρα να μην ανησυχώ. Και να ξέρετε, αν οι τράπεζες είναι καλά, είμαστε κι εμείς καλύτερα.

Έτσι λέει ο ίδιος, που με παρρησία τονίζει ότι η Εθνική Τράπεζα, που είναι πρόεδρος: «Είναι μια επιχείρηση που ενδιαφέρεται για το συμφέρον όλων, γ ι α   τ ο υ ς   κ α τ α θ έ τ ε ς , τους δανειολήπτες, τους μετόχους, την ίδια την κυβέρνηση, ως προς τη χρηματοδότηση και ανάπτυξη της οικονομίας». https://www.powergame.gr/agores/578536/chrimatistirio-se-nea-ypsila-me-odigo-tis-trapezes/ Για όλους ενδιαφέρεται η τράπεζα. Πρώτα για τους καταθέτες!

Όλοι καλά λοιπόν, και οι καταθέτες και οι μέτοχοι. Κοιτάζω κι εγώ τον λογαριασμό μου και βλέπω 0,98 ευρώ πιστωτικοί τόκοι με 0,15 φόρο επί των τόκων για το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Είναι ο λογαριασμός της σύνταξης, οκ, αλλά δεν είναι και μηδενικός… Το πρώτο εξάμηνο 0,64 ευρώ και 0,10 τόκοι αντίστοιχα. Ο λογαριασμός ταμιευτηρίου ΜΗΔΕΝ τόκους, χρόνια τώρα∙ και ας έχει μέσα κάποια χιλιάρικα. Τόλμησα όμως να δανειστώ για κάποιον λόγο 500 ευρώ για λίγους μήνες και με χρέωσε ο κ Χαρδούβελης 23,52 ευρώ.

Δεν μπορώ να τον αμφισβητήσω για τις καλές του προθέσεις. Και σκέφτομαι ότι οι μικροκαταθέσεις μας χρόνο με το χρόνο εξανεμίζονται με τον πληθωρισμό και δεν ασχολείται κανείς μ’ αυτό. Λέει κάποιος να αφήσει στην τράπεζα το εφάπαξ για τα βαθιά γεράματα… -ναι, να μην το σκεφτόμαστε κι αυτό;- δεν θα βρει τίποτα! Αμάν πια. Όχι αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συντάξεων, όχι τόκους στις καταθέσεις μας, τελικά τι θα πρέπει να κάνουμε;

Και πάλι ενθουσιάζομαι που «Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκινάει η νέα χρονιά για την οικονομία και το χρηματοπιστωτικό της σύστημα. Μια χρονιά πρόκληση για ακόμη μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, για δυνατή πιστωτική επέκταση, για επιστροφή στην κανονικότητα του μερίσματος, για περισσότερη ψηφιοποίηση και αλλαγή αντίληψης στα τραπεζικά δρώμενα.»

Το ΣΥΣΤΗΜΑ που λέγαμε;

Στέφανος Σταμέλλος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.