Με μία ομιλία εφ’ όλης της ύλης για όλα τα θέματα της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας, με το βλέμμα στις κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών για την Παιδεία, στα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο και στην τεκνοθεσία, στην Κοινοβουλευτική και Δημοκρατική Διαφάνεια, στην ασφάλεια των μεταφορών και των αερομεταφορών, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου άνοιξε τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και μετέτρεψε σε ουσιαστική μία Συνεδρίαση, την οποία Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία είχαν προσπαθήσει να κρατήσουν «κάτω από το ραντάρ».

Αποκαλύπτοντας παραβιάσεις του Συντάγματος και της Κοινοβουλευτικής Λειτουργίας και εξηγώντας πώς ένα Νομοσχέδιο μείζονος σημασίας εμφανίστηκε ως «απλό και διαδικαστικό», ενώ με αυτό παραχωρείται η πλειοψηφία του ελέγχου στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε ιδιώτες, επιστρέφονται οι μετοχές του Ελληνικού Δημοσίου στην AEGEAN και δίδεται δώρο 35.000.000 ευρώ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδειξε στην πράξη τη σημασία της Κοινοβουλευτικής Παρουσίας και Παρέμβασης, της διαρκούς εγρήγορσης και της επιμονής της Πλεύσης Ελευθερίας να τιμά την εντολή και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Σημειώνεται ότι, κατά το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης, από τους 158 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παρούσα ήταν μόνο η εισηγήτρια, ενώ υπήρχαν και μεγάλα διαστήματα που τα έδρανα του Κυβερνώντος Κόμματος ήταν άδεια.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου:


Για τις αντισυνταγματικές διαδικασίες και την άδεια Βουλή:

«Πού είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας; (οέο;)»



«Καλή χρονιά πρώτα απ’ όλα! Εμείς ξεκινάμε υλοποιώντας αυτά που είπαμε στην τελευταία συνεδρίαση, ότι ένα πράγμα δεν θα αλλάξει για το 2024 και αυτό είναι η σταθερή, διεκδικητική, αγωνιστική, επίμονη, ενοχλητική, συνεπής παρουσία της Πλεύσης Ελευθερίας εδώ στη Βουλή και έξω στην κοινωνία. Κύριε Καζαμία, κύριε Μπιμπίλα, κυρία Κεφαλά και κύριε Καραναστάση, νομίζω ότι μπορούμε να προκαλέσουμε μια ψηφοφορία τώρα στη Βουλή, γιατί με δύο Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παρόντες δεν ψηφίζεται το Nομοσχέδιο! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και πρέπει να εξηγήσετε οι της Νέας Δημοκρατίας, πού είναι οι υπόλοιποι 156 ή 155 -γιατί “παίζει” μετά τη στάση του κ. Σαμαρά- πού είναι οι υπόλοιποι. Δεν θα πω “οέο”! Πού είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας;

Φέρνετε ουσιαστικά “στη ζούλα” ένα νομοσχέδιο μείζον, το οποίο αφορά τη λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Αφορά, επίσης, τις αερομεταφορές στη χώρα. Το κάνετε με μία διαδικασία, η οποία είναι άκυρη εντελώς. Τη Βουλή την άνοιξε σχεδόν ο θυρωρός και όχι η Διάσκεψη των Προέδρων. Τη Βουλή την άνοιξε ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής, που είναι υπάλληλος της Βουλής, υψηλόβαθμος μεν, προσκείμενος στον Πρόεδρο της Βουλής, αλλά δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει ότι νομοθετεί το Κοινοβούλιο. Δεν έχει γίνει Διάσκεψη των Προέδρων, δεν έχει ορισθεί ημερήσια διάταξη και “στη ζούλα” φέρνετε ένα νομοσχέδιο για να κυρωθεί, όπως κυρώνονται τα “απλά, ανώδυνα” νομοσχέδια που οι πιο πολλοί τα στηρίζουν, όπως είναι τα νομοσχέδια πολιτιστικών ανταλλαγών, εκπαιδευτικών ανταλλαγών, διεθνών συνθηκών, που δεν προκαλούν αντιδικία και αντιμωλία και που δεν αλλάζει το περιεχόμενό τους».


Γυναικοκτονίες, Δημόσιο Χρέος, Ομόφυλα Ζευγάρια:


«Χτες είπα στον κ. Μητσοτάκη με μήνυμά μου -θα το επαναλάβω- ότι είναι η έναρξη της χρονιάς, έχουμε 11 Γενάρη, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να αφήσετε τις κακές σας συνήθειες, την κακή συνήθεια να περιφρονείτε το Κοινοβούλιο, την κακή συνήθεια να μην έρχεστε στη Βουλή, την κακή συνήθεια να μην απαντάτε σε ερωτήσεις. Δεν έχει έρθει ούτε σε μια Επίκαιρη Ερώτηση να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης εδώ και 6,5 μήνες. Του έχω καταθέσει 16 και δεν μου απάντησε. Θα προσέλθει αύριο για να απαντήσει για τις γυναικοκτονίες ή θα κάνει μόνο βίντεο και συνεντεύξεις με ανώδυνες απαντήσεις;

Θα προσέλθει αύριο για να απαντήσει γι’ αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξή του στον Γιώργο Κουβαρά; Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε ότι διαπραγματευόταν σε σκοτεινά υπόγεια με απειλητική ατμόσφαιρα και, πρώτον, την ίδια περίοδο υπήρχε άλλη επίσημη αποστολή της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκείνος κυκλοφορούσε με ένα βαν σε συνθήκες παρανομίας, δεύτερον, δεν μπορούσε στην Ελλάδα ούτε καφέ να πιει σε εξωτερικό χώρο και γι’ αυτό χάρηκε που βρήκε ένα ωραίο ξενοδοχείο στην αλλοδαπή να πιει καφέ σε εξωτερικό χώρο και, τρίτον, αυτές τις απειλές που δεχόταν από τον Σόιμπλε, δεν τις είπε στους πολίτες, διότι δεν ήθελε να διαταράξει και το κλίμα. Αυτά είναι ήσσονα πράγματα που δεν θα τα συζητήσουμε;

Διότι με αυτές τις διαδικασίες χρεώσατε κάθε νεογέννητο μωρό 40.000 ευρώ. Αυτή είναι η αναλογία κάθε νεογέννητου στην πρώτη αναπνοή που παίρνει και το λέμε καθαρά γιατί κάνετε εξαγγελίες για την ακρίβεια: “ΘΑ τη μειώσετε” κάποτε –δεν ξέρει κανείς πότε– την τιμή του βρεφικού γάλακτος, ΘΑ μειώσετε την τιμή και ΘΑ πατάξετε την ακρίβεια. Μα, γιατί δεν απαλλάσσετε τους πολίτες από αυτό το χρέος και τα νεογέννητα μωρά από αυτό το χρέος που αντί να το αμφισβητείτε, ενώ έχετε επιχειρήματα, επιλέγετε όχι απλώς να το αποπληρώνετε, αλλά και να το προπληρώνετε;

Ομόφυλα ζευγάρια


«Ομόφυλα Ζευγάρια: Θα συνεχιστεί για καιρό αυτή η κοροϊδία, κύριε Πλεύρη; Θα συνεχιστεί για καιρό ή θα φέρετε νομοθετική πρωτοβουλία που θα λέει ότι όλα τα ζευγάρια και όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα και το δικαίωμα στον γάμο και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, ό,τι δικαίωμα έχει το ετερόφυλο ζευγάρι, έχει και το ομόφυλο ζευγάρι, γιατί αυτό θα πει προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Θα το φέρετε ή θα παίζετε με τα κομματικά ακροατήρια και από τη μία η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης θα λένε “Ναι, το κάνουμε για τα παιδιά” και, από την άλλη, ο κ. Πλεύρης, ο κ. Βορίδης, ο κ. Γεωργιάδης θα λένε “Εμείς δεν θα ψηφίσουμε τεκνοθεσίες και τέτοια πράγματα”; Και εκ τρίτου θα έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και θα λέει “Είναι μια αξιοπρεπής στάση να μην εμφανιστούν”.

Μα, τότε ποια υπεράσπιση των δικαιωμάτων πρεσβεύει και υπερασπίζεται; Αυτά είναι κάποια δικαιώματα που είναι “ok” κάποιοι να τα αμφισβητούν; Είναι “ok” δηλαδή στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα κάποιοι να μην είστε πολύ άνετοι με τα δικαιώματα κάποιων ανθρώπων;

Έχω να πω στον κ. Μητσοτάκη ότι αυτό δεν είναι φιλελευθερισμός ούτε είναι νεωτερισμός. Αυτό είναι ό,τι πιο παλαιοκομματικό, αντιδραστικό, συντηρητικό και είναι και κοροϊδία απέναντι στους ανθρώπους που υποτίθεται ότι θέλει να αναγνωρίσει τα δικαιώματά τους ο κύριος Πρωθυπουργός.

Εγώ από αυτό το Βήμα τον καλώ να καταθέσει το νομοσχέδιο άμεσα, να διαβουλευθούμε και να συζητήσουμε με άνεση, όχι στο γόνατο, αλλά να πάρει την ευθύνη και να πάψει την κοροϊδία. Διότι ακόμη και από αυτά τα οποία είπε χθες, που δεν είχε καλοαποφασίσει τι θα πει τελικά για Βουλευτές και Υπουργούς, εσείς, κύριε Πλεύρη, από ό,τι κατάλαβα, αν και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος είναι “ok” να απουσιάζετε, για τον κ. Βορίδη δεν είναι πολύ “ok”, αλλά μπορεί να γίνει και “ok” και σε κάθε περίπτωση, εάν εμείς το επισημαίνουμε, εμείς φταίμε. Αν εμείς επισημαίνουμε την υποκρισία αυτή και την κοροϊδία, που στα αλήθεια σημαίνει ότι δεν πιστεύετε στα δικαιώματα και δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, φταίμε εμείς.

Φέρτε το νομοσχέδιο άμεσα, όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ούτε χωρίς συζήτηση, αλλά με άνετη συζήτηση. Εμείς θέλουμε να σας ακούσουμε, να ακούσουμε γιατί νομίζετε ότι κάποιοι άνθρωποι είναι υποδεέστεροι, να ακούσουμε γιατί νομίζετε ότι κάποιοι δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχετε εσείς και εγώ, να ακούσουμε την επιχειρηματολογία σας και να σας κρίνει ο κόσμος.

Γυναικοκτονίες



«Γυναικοκτονίες: Έγινε άλλη μία. Είναι η 20ή, δεν ξέρω. Κάναμε έναν απολογισμό και καταγράφηκε ότι εγώ έχω κάνει 194 ομιλίες στη Βουλή το 2023 και ο Πρωθυπουργός 15, ο κ. Φάμελλος 31, ο κ. Ανδρουλάκης 32, ο κ. Κουτσούμπας 9. Για γυναικοκτονίες υπολογίζω 20-30 φορές ότι έχω παρέμβει προσωπικά και άλλες τόσες και άλλες τόσες οι Βουλευτές μας.

Θα φέρετε πρωτοβουλία νομοθετική σε αυτή τη ζωή ή θα λέτε “Ναι, η έμφυλη βία, τα θύματα”, θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης βίντεο με θύματα κακοποίησης, θα δίνει συνεντεύξεις και δεν θα παίρνει μέτρα; Πόσες ακόμη γυναίκες; Πόσες ακόμη γυναίκες πρέπει να δολοφονηθούν από συντρόφους, συγγενείς, πρώην συντρόφους, ανθρώπους που πιστεύουν ότι μπορούν να ασκούν εξουσία ζωής ή θανάτου επάνω τους; Πόσες ακόμη για να ενεργοποιηθεί μια Κυβέρνηση που υποτίθεται ότι λέει ότι υποστηρίζει τα θύματα; Πού είναι η υποστήριξή σας;

Είπε χθες ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του ότι πάρα πολλές γυναίκες έχουν πια πρόσβαση στο panic button. Δεν γνωρίζει ότι και γυναίκες που έχουν πρόσβαση έχουν δολοφονηθεί; Δεν γνωρίζει ότι και γυναίκες που πήγαν στον Εισαγγελέα, στην Αστυνομία, έκαναν ασφαλιστικά μέτρα έχουν δολοφονηθεί; Δεν τα ξέρετε αυτά; Μόνο εγώ τα ξέρω; Μόνο εμείς; Μόνο η Πλεύση Ελευθερίας; Όχι, τα ξέρει όλη η κοινωνία και εσείς κάνετε ότι δεν τα ξέρετε».


Παιδεία-Κινητοποιήσεις


«Είναι μια ημέρα που οι μαθητές παίρνουν για άλλη μια φορά τα πράγματα στα χέρια τους, τη ζωή τους στα χέρια τους, υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην Παιδεία, υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια»


«Είναι μια μέρα κρίσιμη, γιατί κινητοποιούνται σε όλη τη χώρα τα παιδιά, οι μαθητές. Και βλέπω και μαθητές τώρα στα άνω δυτικά θεωρεία. Θα σας ανακοινώσει σε λίγο ο Πρόεδρος, παιδιά. Είναι μια ημέρα που οι μαθητές παίρνουν για άλλη μια φορά τα πράγματα στα χέρια τους, τη ζωή τους στα χέρια τους, υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην παιδεία, υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, συναντούν αντιδράσεις ακόμα και από εκπαιδευτικούς και από διευθυντές σχολείων. Έχω πληροφορηθεί πολλά ονειδιστικά περιστατικά ακόμα και εδώ στην Αθήνα. Ελπίζω να μην συναντήσουν καταστολή.

Θα ζητήσουμε να πληροφορηθούμε γιατί εχθές μετέβη η Αστυνομία στο Γεννάδιο Λύκειο. Γιατί δώσατε εντολή να πάνε αστυνομικοί σε ένα λύκειο; Έτσι θα αντιμετωπίσετε τη νέα γενιά; Με αστυνομικούς, με φόβητρα, με καταστολή; Και αυτόν τον ρόλο επιφυλάσσετε στην Αστυνομία; Του αντιπάλου των πολιτών, αντί του συμμάχου και προστάτη των πολιτών;»


Σύνδεση του Νομοσχεδίου οριστικής ιδιωτικοποίησης του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ . Βενιζέλος» με το Έγκλημα στα Τέμπη:

«Να μην έχουμε “Τέμπη του αέρα”»



«Κύριε Υφυπουργέ, καταλαβαίνω πόσο άσχημα αισθάνεστε τώρα εκεί μόνος σας, γιατί ο κ. Χατζηδάκης καταθέτει στην Επιτροπή για τα Τέμπη με δύο μέρες καθυστέρηση και δίνει τις εξηγήσεις του. Την ίδια ώρα, όμως, που είναι όλοι επικεντρωμένοι στο τι λέει ο κ. Χατζηδάκης για τα Τέμπη και για τους σιδηροδρόμους, την ίδια ώρα περνάει εδώ ένα νομοσχέδιο που μπορεί να έχει ίση απαξία με όλα όσα κάνατε όλοι οι συνυπαίτιοι και φτάσατε τους σιδηροδρόμους εκεί που τους φτάσατε, με το ξεπούλημα του ΟΣΕ για 45.000.000 ευρώ σε μάλλον “ημέτερους”, με την απουσία ελέγχου της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών, που όλοι τις θεωρούσαμε τις πιο ασφαλείς, και κράδαινε το δάχτυλό του από κυβερνητικών εδράνων ο κ. Καραμανλής και έλεγε “ντροπή σας να αμφισβητείτε την ασφάλεια των σιδηροδρόμων!”.

Ελπίζω πραγματικά -το είπα και πριν στην παρέμβασή μου, που δεν ήταν διαδικαστική, ήταν συνταγματική, κοινοβουλευτική, δημοκρατική- να μην δείχνουμε πλάνα από τη σημερινή συνεδρίαση στο μέλλον για να λέμε ότι σε μια άδεια Βουλή, χωρίς διαδικασία ψηφίστηκε πρώτον ότι χάνει τον έλεγχο της πλειοψηφίας του “Ελευθέριος Βενιζέλος” το Δημόσιο, με σύμβαση η οποία υπογράφτηκε και δεν το είπατε πουθενά, στις 7 Δεκεμβρίου του 2023 και δεύτερον, ότι δίνετε πίσω μετοχές που αγοράσατε -το Ελληνικό Δημόσιο- αντί τιμήματος 120.000.000 ευρώ, μετοχές της Aegean, του μοναδικού ελληνικού Αερομεταφορέα, απεμπολείτε τη συμμετοχή δηλαδή του Ελληνικού Δημοσίου στον Αερομεταφορέα για τίμημα μικρότερο από αυτό που καταβάλατε για το Ελληνικό Δημόσιο. Καταβάλατε 120.000.000 ευρώ και αυτή είναι η αξία των μετοχών σύμφωνα με τη δική σας αποτίμηση και τις δίνετε πίσω παίρνοντας 85.000.000 ευρώ, δηλαδή παίρνοντας 35.000.000 ευρώ λιγότερα».


«Ο κ. Χατζηδάκης, κύριε Υφυπουργέ, δεν είναι εδώ. Είναι όμως εκείνος που ευθύνεται ως Υπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή τότε για αντίστοιχες πρακτικές με αυτήν που φέρνετε εδώ.

Τι έκανε ο κ. Χατζηδάκης το 2008; Πούλησε τις μετοχές του ΟΤΕ στον Βγενόπουλο. Μακαρίτης τώρα ο Βγενόπουλος, αλλά δεν αλλάζουν τα πράγματα. Πούλησε σε έναν εκλεκτό τις μετοχές του ΟΤΕ, του εθνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών, με τη δέσμευση υποτίθεται ότι δεν θα τις μεταβιβάσει ο Βγενόπουλος. Και ξαναπούλησε, και ξαναπούλησε και ξαναπούλησε.

Και τι έκανε ο Βγενόπουλος μετά; Τις μεταβίβασε, αυτό που δεν θα έκανε, αυτό που διαβεβαίωνε ο κ. Χατζηδάκης ότι δεν θα γίνει. Και μεταβιβάζοντάς τες στην DEUTSCHE TELEKOM και κάνοντας τις τηλεπικοινωνίες μας πια γερμανικές, έβγαλε ο κ. Βγενόπουλος πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ κέρδος μέσα σε λίγους μήνες. Κέρδος!

Και στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης πούλησε την Ολυμπιακή ως Υπουργός. Και πόσο την αγόρασε ο κ. Βγενόπουλος, τον Εθνικό Αερομεταφορέα; 95 εκατομμύρια ευρώ! Λιγότερο από όσα είχε βγάλει από τη μεταβίβαση των μετοχών του ΟΤΕ μέσα σε λίγους μήνες από το 2008 στο 2009. Έκανε, δηλαδή, ο κ. Χατζηδάκης δώρο την Ολυμπιακή στον Βγενόπουλο, με διακηρύξεις ότι τώρα θα έχουμε μια καταπληκτική Ολυμπιακή, όπως είχαμε μια καταπληκτική AEGEAN, γιατί αυτή είναι μια καταπληκτική πολιτική.

Σε αυτήν την καταπληκτική πολιτική ομνύατε. Και σήμερα, πρώτον, δεν έχουμε Ολυμπιακή, δεν υπάρχει ούτε εθνικός αερομεταφορέας ούτε Ολυμπιακή ως ιδιωτικός αερομεταφορέας και η AEGEAN, η οποία υπάρχει, συναλλάσσεται μαζί σας με ανάλογες πρακτικές. Δώσατε 120 εκατομμύρια, πήρατε μετοχές, δίνετε πίσω τις μετοχές, παίρνετε 85 εκατομμύρια. Άρα έχετε χαρίσει 35 εκατομμύρια ευρώ και δεν έχετε μετοχές, δεν έχει το Ελληνικό Δημόσιο πάλι συμμετοχή στον Αερομεταφορέα.

Και το κάνετε αυτό με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό! Ειλικρινά απορώ, ποιοι σας συμβουλεύουν; Απορώ. Η Ελληνική Δημοκρατία έκανε ιδιωτικό συμφωνητικό με χειρόγραφες σημειώσεις; Στο πόδι το κάνανε; Πήγαν και βρήκαν τον κ. Χατζηδάκη, του βάλαν το πιστόλι στον κρόταφο και του είπαν “υπόγραψε”; Έχετε δει την υπογραφή του στο συμφωνητικό; Με το χέρι! Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών! Πού το υπέγραψε με το χέρι και ούτε σφραγίδα ούτε τίποτε; Ενώ ο κ. Βασιλάκης το είχε τυπωμένο. Μάλλον είναι γραμμένο από την AEGEAN το συμφωνητικό.

Αυτά είναι πράγματα προκλητικά και προσβλητικά. Είναι η πρώτη πράξη που φέρνετε και το πρώτο που κάνετε. 4 Γενάρη κάνατε αυτήν την εκταμίευση, 85.000.000 ευρώ. 17 Δεκέμβρη που μιλάγατε και μίλησε ο κ. Χατζηδάκης για τον προϋπολογισμό μάς το είπε, που έλεγε από πού θα πάρει, από πού θα φέρει; Γιατί τότε έλεγε ότι θα τα πάρει από τους δικηγόρους, από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους φοβερούς φοροφυγάδες. Αυτοί είναι το πρόβλημα και πρέπει να τους καταδιώξει. Αυτά δεν έλεγε; Τώρα του περίσσευαν 35.000.000 και τα χαρίζει στην AEGEAN;

Και αυτό που έκανε για την AEGEAN και λέει “σου έδωσα 120, μου δίνεις 85 και είμαστε πάτσι”, γιατί δεν το κάνει με τους πολίτες; Αλλά λέει “έχουμε φορολογούμενους που χρωστάνε πέντε χρόνια”; Γιατί δεν το κάνετε με τους πολίτες; Να τους πείτε, χρωστάτε 120, αλλά εμείς τα 120 τα λογίζουμε 85. Διαγραφή χρέους. Δεν πρέπει να το κάνετε; Γιατί ονειδίζετε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους λέτε φοροφυγάδες;

Κύριοι, κλείνοντας, το νομοσχέδιο δεν είναι αστείο, όπως δεν είναι και οι αερομεταφορές στη χώρα. Και την ώρα που εξετάζουμε το έγκλημα των Τεμπών δεν έπρεπε να φέρετε τέτοιο νομοσχέδιο.

Γιατί; Γιατί στις αρχές Δεκεμβρίου αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε Διοίκηση η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας από τον Σεπτέμβρη. Σεπτέμβρη με Δεκέμβρη. Το ξέρουν οι πολίτες που μπαίνουν στα αεροπλάνα ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν είχε διοίκηση και έφερε ο κ. Σταϊκούρας πρόταση διοίκησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον Δεκέμβρη; Το ξέρουν επίσης ότι ο Διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας λέει “να μην έχουμε Τέμπη του αέρα”;


Στο τέλος της ομιλίας της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε και την υπόσχεση που μέχρι σήμερα η ίδια και η Πλεύση Ελευθερίας κάνουν πράξη, τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών:

«Εμείς στην Πλεύση Ελευθερίας θα συνεχίσουμε να σας ενοχλούμε. Θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών, τα δικαιώματα των παιδιών, τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων, τα δικαιώματα των ταξιδιωτών, τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν θα μας σταματήσετε από το να το κάνουμε και, κάποια στιγμή, εμείς θα καταφέρουμε να σας σταματήσουμε από το να ενδίδετε διαρκώς σε αυτές τις κακές συνήθειες, που έχουν τελικά τόσο πολύ υποβαθμίσει τη Δημοκρατία, τη χρονιά που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σας ευχαριστώ».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον παρακάτω σύνδεσμο:

YouTube



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.