Ότι οι Τράπεζες σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις βάζουν στο "χέρι" περιουσίες μικρές και μεγάλες πολιτών δεν είναι κάτι νέο.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 600.000 ακίνητα θα κατασχεθούν μέσα στο 2024 και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό πως εκτός από κάποιες κατά καιρούς σποραδικές κορώνες (κι αυτές σε χαμηλή ένταση), σφυρίζουν αδιάφορα.
Ας δούμε πως εξιστορεί το colpo grosso τραπεζών και κυβερνήσεων ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος και νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (γι' αυτό βεβαίως στο "διά ταύτα" εντοπίζει επιλεκτικά τις αιτίες της αρπαγής μόνο στα άλλα δύο κόμματα) αναφερόμενος στην προσωπική του ιστορία. Μπορεί τα νούμερα να είναι δυσθεώρητα για κανονικούς οφειλέτες που χάνουν την πρώτη κατοικία τους, αλλά σημασία προφανώς έχει ο τρόπος της "νόμιμης" κλοπής του συστήματος: 


Η μεγάλη ληστεία των τραπεζών με τα ακίνητα των οφειλετών,όπως την έζησα. 
Είχα πάρει εκδοτικό δάνειο με εγγύηση 3 οικογενειακά ακίνητα αξίας 1,2 εκατ. 
Πρώτα χρεωκόπησε το Δημόσιο,μετά χρεωκόπησαν οι τράπεζες και παρέσυραν στην πτώση τους πάνω από 40% των επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και τη δική μου. 
Η εκδοτική εταιρία δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει τις οφειλές της στην τράπεζα. 
Το οικονομικά δίκαιο και αποτελεσματικό, θα ήταν να πάρει η τράπεζα τα ακίνητα στο συμφωνηθέν ύψος της εγγύησης και να ξεχάσουμε ο ένας τον άλλον. 

Ακολουθήθηκε όμως η ακόλουθη μεθόδευση: 

Η τράπεζα έβγαλε τα ακίνητα σε πλειστηριασμό με πεσμένη την αγορά. 
Απαλλάχτηκε έτσι από το ρίσκο που είχε αναλάβει,δεχόμενη ότι τα ακίνητα άξιζαν όσο και το δάνειο 1,2 εκατ ευρώ. 
Μάζεψε γύρω στα 600000 από την εκποίηση των ακινήτων μου και το δάνειο επανήλθε,με τρελούς ανατοκισμούς, γύρω στο 1,2 εκατ. 

Έτσι: Εγώ χρωστάω ότι περίπου χρωστούσα έχοντας χάσει την ακίνητη περιουσία μου. Η τράπεζα εισέπραξε 600000 ευρώ, έχει στην ιδιοκτησία της τα ακίνητα με εμπορική αξία σήμερα, που ξεπερνάει τα 1,2 εκατ, της χρωστάω και περίπου 1,2 εκατ! 

Αυτή η νόμιμη ληστεία με ενόχλησε αλλά δεν επηρέασε την πορεία μου γιατί είχα προσωπικές δυνατότητες και ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη. 

Υπάρχουν όμως δεκάδες χιλιάδες άλλοι που υπέστησαν ανάλογη νόμιμη ληστεία και είδαν, τα όνειρά τους,την υγεία τους,τα οικονομικά τους ακόμη και την οικογένειά τους, να καταστρέφονται. 

Η Τράπεζα της Ελλάδος και οι κυβερνήσεις έπρεπε να είχαν παρέμβει σε όλη αυτή την πολύχρονη διαδικασία για να μοιραστεί το επιχειρηματικό ρίσκο της εγγύησης μεταξύ τράπεζας και οφειλέτη, να μην υπάρχουν εξωφρενικές χρεώσεις, να επωφεληθούν οι πρώην ιδιοκτήτες-οφειλέτες από τις τρελλές υπεραξίες που πραγματοποίηασαν οι τράπεζας με τη νόμιμη ληστεία που περιέγραψα. 

Η ΤτΕ υπηρέτης του κυκλώματος στο όνομα της..σταθερότητας. 

Οι κυβερνήσεις ΝΔ,ΠΑΣΟΚ που μας χρεωκόπησαν, παγερά αδιάφορες, έκλειναν και αυτές το μάτι στις τράπεζες. Άλλωστε τα 2 κόμματα,οφείλουν στις τράπεζες γύρω στα 800 εκατ και δεν πληρώνουν τίποτα χωρίς συνέπειες για τα ίδια η τα στελέχη που τα οδήγησαν στη χρεωκοπία. 

Αηδιαστική κατάσταση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.