Η νέα Δήμαρχος Δέλτα κ. Γερακίνα Μπισμπινά ανακοίνωσε στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη δημιουργία θεματικών επιτροπών σε κάθε τομέα διοίκησης με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των δημοτών στη διοίκηση του Δήμου Δέλτα.

Η Δήμαρχος Δέλτα τόνισε ότι η πρόθεσή της είναι να συμμετέχουν ενεργά οι πολίτες στις διαδικασίες, να υπάρχει λογοδοσία και διαφάνεια σε όλες τις πτυχές της διοίκησης καλώντας όλες τις παρατάξεις να συμμετάσχουν στις συγκεκριμένες επιτροπές, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για τη σύσταση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Δέλτα με τη σύνθεση να είναι ανάλογη με τη δύναμη που κατέγραψαν οι παρατάξεις στις τελευταίες εκλογές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Μπισμπινά:
«Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πέραν της σύστασης επιτροπών για την άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων Νομικών Προσώπων, όπως προβλέπει ο νόμος, έχουμε ως στόχο να συστήσουμε 11μελείς θεματικές επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των συνδυασμών, αναλογικά της συμμετοχής τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών. Αποσκοπούμε, με αυτό τον τρόπο, να εφαρμόσουμε το θεσμό της συμμετοχικής δημοκρατίας στο δήμο μας, αλλά και να προωθήσουμε τη διαφάνεια και τη λογοδοσία μέσα από τον ανοιχτό διάλογο για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο δήμο μας».


ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν χθες (2/1) οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα και την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα εξελέγησαν στη θέση του Προέδρου του Σώματος ο Σπύρος Σταματάκης από τη διοικούσα παράταξη, του Αντιπροέδρου ο Δημήτριος Γκαμανής από την παράταξη του Ιορδάνη Δημητριάδη, και της Γενικής Γραμματέως η Χρύσα Χαντέ από την παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη.

Η Δήμαρχος Γερακίνα Μπισμπινά ανακοίνωσε το νέο διοικητικό σχήμα του Δήμου Δέλτα ορίζοντας τους παρακάτω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους:

I) τον Μουρμούρα Θωμά, Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.
ΙI) τον Καμανά Δημήτριο, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Χαλάστρας.
ΙΙΙ) τον Παππά Αθανάσιο, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Οχημάτων, Πρασίνου και Περιβάλλοντος και Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Εχεδώρου.
IV) τον Χαλκίδη Δημήτριο, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Κοινωφελών Δομών.
V) την Μαυρίδου Σοφία, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και ΔημόσιαςΥγείας.
VI) τον Βερβίτη Κωνσταντίνο, Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Αντιδήμαρχο ΔημοτικήςΕνότητας Αξιού.
VII) τον Καρκαμάνη Σπυρίδων(άμισθος), Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπικής Οικονομίας και Φροντίδας Αδεσπότων Ζώων.
VIII) τον Μπέκα Δημήτριο(άμισθος), Αντιδήμαρχο Αθλητισμού.

Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ορίστηκαν οι Αγγουράς Γεώργιος σε θέματα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Ζανή Ευαγγελία σε θέματα Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, Καράδαλης Θεόδωρος σε θέματα Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων, και Χοΐδης Ανδρέας σε θέματα Τουριστικής Ανάδειξης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.