Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
2 Ιανουαρίου 2024

Μείνετε άνθρωποι και βοηθήστε να κρατηθεί ζωντανή η Παλαιστίνη! Έτσι τελειώνουν τα μηνύματα του φίλου μου Παλαιστίνιου και Χριστιανού από τη Βηθλεέμ, Mazin Qumsiyeh. Ο Mazin, που υπογράφει ως «ένας Βεδουίνος στον κυβερνοχώρο», είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του Παλαιστινιακού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Παλαιστινιακού Ινστιτούτου Βιοποικιλότητας και Βιωσιμότητας του Πανεπιστημίου της Βηθλεέμ.

Στο τελευταίο από αυτά τα μηνύματα κάνει μεταξύ άλλων έναν πρώτο συνοπτικό απολογισμό των πρώτων 80 ημερών της ισραηλινής επιχείρησης κατά των Παλαιστινίων. Τον μεταφέρουμε εδώ προς ενημέρωση των αναγνωστών μας:1.745 σφαγές.
28.000 μάρτυρες και αγνοούμενοι (1,2% του πληθυσμού της Γάζας).
20.674 μάρτυρες που έφτασαν σε νοσοκομεία και εξεδόθησαν πιστοποιητικά θανάτου.
8.500 παιδιά μάρτυρες και 6.300 γυναίκες μάρτυρες.
54.536 τραυματίες, 2,4% του πληθυσμού της Γάζας από τους οποίους οι περισσότεροι δεν είναι δυνατόν να έχουν ιατρική φροντίδα.
311 μάρτυρες από το ιατρικό προσωπικό, 40 μάρτυρες από το προσωπικό πρώτης συνδρομής της Πολιτικής Άμυνας.
103 μάρτυρες δημοσιογράφοι.
Άνω των 5.000 απήχθησαν από το Ισραήλ, περιλαμβανομένων 101 υγειονομικών, 9 δημοσιογράφων και άνω των 40 καθηγητών.
Ουσιαστικά το σύνολο των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους και λιμοκτονούντες.
475. 000 πάσχουν από μεταδοτικές ασθένειες ως αποτέλεσμα της μετακίνησής τους και της έλλειψης καθαρού νερού και υγιεινής.
Χρησιμοποιήθηκαν 58.000 τόνοι ισχυρών εκρηκτικών, το ισοδύναμο δύο πυρηνικών βομβών.
Καταστράφηκαν πλήρως 65.000 οικιστικές ενότητες.
Καταστράφηκαν 26 κυβερνητικά κτίρια.
Καταστράφηκαν πλήρως 92 σχολεία και πανεπιστήμια.
Καταστράφηκαν μερικώς 285 σχολεία και πανεπιστήμια.
Καταστράφηκαν πλήρως 115 και μερικώς 200 τεμένη.
Τρεις εκκλησίες στοχοποιήθηκαν και καταστράφηκαν.
290.000 οικιστικές ενότητες έχουν καταστραφεί μερικώς.
27 από τα 35 νοσοκομεία τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Τα οκτώ που παραμένουν σε λειτουργία δεν διαθέτουν τα περισσότερα ιατρικά υλικά που χρειάζονται και περιορίζονται μόνο σε πρώτες βοήθειες.
53 άλλα Κέντρα Υγείας εκτός λειτουργίας και 140 υγειονομικοί οργανισμού με ζημιές.
102 ασθενοφόρα πλήρως κατεστραμμένα.

Το άθροισμα των νεκρών και τραυματιών των πρώτων 80 ημερών αντιπροσωπεύει το 3,6% του πληθυσμού της λωρίδας της Γάζας. Ως ποσοστό ένας τέτοιος αριθμός είναι ισοδύναμος με 12,6 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες.

Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στο διάστημα των πρώτων 80 ημερών 230 μεταφορικά αεροσκάφη και 20 πλοία φορτωμένα με όπλα, κατά την ισραηλινή «Yediot Aharonot».

Να σημειώσουμε από την πλευρά μας ότι οι βομβαρδισμοί στη Γάζα είναι ισοδύναμοι σε εκρηκτική ισχύ με τους μεγάλους βομβαρδισμούς των γερμανικών πόλεων από τους Αγγλοαμερικανούς στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια αναλογία που ανέφεραν μάλιστα, απαντώντας σε δυτικές αιτιάσεις για το τι κάνουν, οι ίδιοι οι Ισραηλινοί. Οι βομβαρδισμοί εκείνοι, όπως και της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, δεν είχαν στρατιωτική σκοπιμότητα. Αποσκοπούσαν να εξοντώσουν φυσικά τη γερμανική εργατική τάξη και να αποτρέψουν προκαταβολικά τυχόν σοσιαλιστική επανάσταση καθώς πλησίαζε ο σοβιετικός στρατός στη χώρα.

Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη ιδέα του τι έκανε το ισραηλινό κράτος και ο στρατός του στη Γάζα (και τη Δυτική Όχθη) ο αναγνώστης πρέπει να τα συνδυάσει με τα δύο προηγούμενα άρθρα μας που δίνουν τα «ποιοτικά χαρακτηριστικ» των ισραηλινών γενοκτονικών επιχειρήσεων (που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις επιχειρήσεις των Ναζί) εδώ και εδώ.

Φαίνεται απίστευτο, αν όμως τα πράγματα εξελιχθούν όπως συνεχίζουν να εξελίσσονται έως τώρα και αν κρίνουμε το τι συμβαίνει όχι με το τι θεωρούμε εμείς δυνατό ή πιθανό να συμβαίνει, αν το κρίνουμε όχι από το τι λένε αλλά από το τι κάνουν, οι Ισραηλινοί λύνουν αυτή τη στιγμή το πρόβλημα των Παλαιστινίων δια της εξοντώσεώς τους, με την ανθρωπότητα είτε σε ρόλο ενεργού συμπαραστάτη είτε Πόντιου Πιλάτου.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους Παλαιστίνιους. Μας αφορά όλους. Ένας κόσμος που επιτρέπει μπροστά στα μάτια του να γίνονται αυτά τα πράγματα πάει σχεδόν αναπόφευκτα στο χαμό του, εκτός αν εμφανισθούν ισχυρότατες αντίρροπες δυνάμεις, που δεν τις βλέπουμε προς το παρόν, εκτός αν ξυπνήσει και δράσει αποφασιστικά η ανθρωπότητα για να καταφέρει να σωθεί.

Ισχύει για τη Γάζα, ισχύει και για όλα τα άλλα προβλήματα, εθνικά, περιφερειακά και παγκόσμια.

ΥΓ. Διαβάσαμε μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία για τους λόγους που το δυτικό πολιτικό σύστημα «κάνει τουμπεκί» με τη συνεχιζόμενη σφαγή των Παλαιστινίων. Την παραθέτουμε «Λίστα Επστάιν με σεξουαλικά εγκλήματα Ελλήνων πολιτικών που καθορίζουν τις εξελίξεις έχει στα χέρια του το Ισραήλ;» χωρίς ούτε να την υιοθετούμε, ούτε να την αποκλείουμε. Δεν είναι άλλωστε μόνο τα σεξουαλικά εγκλήματα, αλλά και η εν γένει διαφθορά που χρησιμοποιείται για να κρατιούνται υπό έλεγχο και εκβιάσιμοι το πολιτικό σύστημα και όλη η ελίτ. Η γνώμη μας είναι ότι το φαινόμενο της ισραηλινής επιρροής στην παγκόσμια πολιτική είναι πολυπαραγοντικό. Στο κέντρο του όμως είναι οι στενότατες σχέσεις του Ισραήλ με τους ομόθρησκους ή ομοεθνείς τους (διαλέγετε και παίρνετε) που ελέγχουν σημαντικότατο τμήμα του παγκόσμιου Χρηματιστικού Κεφαλαίου.

Πάντως το Ισραήλ δεν είναι -όπως επιχειρούν να το εμφανίσουν- ένα σύνηθες «κράτος – πελάτης» των ΗΠΑ. Είναι μια «κρυμμένη αυτοκρατορία» και είναι συχνά σε θέση να επιβάλλει αυτό την πολιτική που θέλει στο αμερικανικό κράτος και όχι το αντίστροφο.

Πηγή: kosmodromio.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.