Μια δυναμική και πλήρως διαφωτιστική ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Αλέξανδρος Καζαμίας έθεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώπιον των ευθυνών της αλλά και των συνεπειών που επιφέρει στη χώρα μας το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.
Ένα ψήφισμα - σφαλιάρα στο Νεοδημοκρατικό αυταρχισμό, την αλαζονία για το κράτος δικαίου και τον περιορισμό των ελευθεριών.

Στην ομιλία του ο Αλέξανδρος Καζαμίας αναλύει το ψήφισμα που αποτελεί συνέχεια προηγούμενης προειδοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα και ζητά να συναρτάται η αρνητική αξιολόγηση της λειτουργίας του κράτους δικαίου στην Ελλάδα με πιθανό μπροκάρισμα, περιορισμό ή περιστολή των χρηματοδοτήσεων της ΕΕ προς τη χώρα μας.

Με αυστηρό τόνο ο βουλευτής της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ κάλεσε τη κυβέρνηση να μην εξακολουθήσει να διαστρέφει τις υποδείξεις με τεχνάσματα και ψέμματα και να φροντίσει να απόσχει από πρακτικές που προσομοιάζουν με αυτές ανελεύθερων καθεστώτων.

Με δυο λόγια θα λέγαμε πως παρόμοιες τακτικές που εφαρμόζονται από τη Μητσοτακική λαίλαπα απέναντι στην πρόσφατη ευρωπαϊκή σφαλιάρα είναι αυτό που λέει ο λαός μας "Σας φτύνουν κι εσείς νομίζετε πως βρέχει" .....
Και να σημειώσουμε πως οι ενδεχόμενες υποχρηματοδοτήσεις εξαιτίας της Νεοδημοκρατικής αλαζονίας θα πέσουν στις πλάτες - για άλλη μια φορά - των πολιτών.

Διαβάστε την απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Αλέξανδρου Καζαμία ή δείτε το βίντεο:

 
 


Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, χθες η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε ένα ιστορικό και δυστυχώς ντροπιαστικό ψήφισμα που αφορά τη σοβαρή υπονόμευση των ελευθεριών της αυτονομίας της κοινωνίας των πολιτών και των ευρωπαϊκών αξιών στη χώρα μας. Το ψήφισμα που στηρίζεται σε μια σειρά αναφορών και εκθέσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Έθνη και αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πέρυσι, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την κατάπτωση του κράτους δικαίου των θεμελιωδών δικαιωμάτων του πλουραλισμού και της ελεύθερης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης στη χώρα μας. Το ψήφισμα, επίσης, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρησιμοποιήσει πλήρως όλα τα εργαλεία που διαθέτει για να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Προειδοποιεί ρητά ότι η επιτροπή θα πρέπει στο εξής να επιβεβαιώνει ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς τη χώρα μας θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά. Το χθεσινό καταδικαστικό ψήφισμα υιοθετήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο με ισχυρή πλειοψηφία 330 ψήφων υπέρ 254 ψήφων κατά και υπήρξαν 26 ισχυρότατες και απογοητευτικές αποχές περιλαμβανομένου πρέπει να πούμε και αυτής του ΚΚΕ.
Επειδή βεβαίως προηγήθηκε έντονη προσπάθεια από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία για να μπλοκάρει αυτό το θέμα
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ: Δεν ήταν αποχή. Μη λέτε ψέματα. Λέτε ψέματα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βασίλειος Βιλιάρδος): Κύριε συνάδελφε, παρακαλώ, μη διακόπτετε.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ: Είναι «παρών». Και γνωρίζει πολύ καλά γιατί…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βασίλειος Βιλιάρδος): Δεν διακόπτουμε τον ομιλητή. Το ξέρετε.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ: Δεν το ψηφίσατε εν πάση περιπτώσει.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βασίλειος Βιλιάρδος): Κύριε Καζαμία, παρακαλώ, μην κάνετε διάλογο.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ: …(δεν ακούστηκε)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βασίλειος Βιλιάρδος): Κύριε συνάδελφε, είναι αγένεια αυτό που κάνετε. Διακόπτετε τον ομιλητή.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ: Εν πάση περιπτώσει, το ΚΚΕ δεν ψήφισε αυτό το ψήφισμα. Μας απογοητεύει και μας θλίβει αυτό. Έπρεπε να το έχετε ψηφίσει αντί να διαμαρτύρεστε τώρα και να λέτε ψέματα ότι εγώ λέω ψέματα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βασίλειος Βιλιάρδος): Κύριε συνάδελφε, σας παρακαλώ μην κάνετε διάλογο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ: Κατόπιν, υπήρχαν αυτά τα απογοητευτικά «παρών» περιλαμβανομένων κάποιων κομμάτων που επέλεξαν να μην ψηφίσουν το ψήφισμα. Προηγήθηκε προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να μπλοκάρει αυτή τη διαδικασία και κατόπιν να μειώσει την τεράστια πολιτική και ιστορική σημασία της, παρουσιάζοντάς την ως δήθεν πρωτοβουλία μιας κακιάς παρέας αριστερών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα πρέπει γι’ αυτόν τον λόγο, κύριε Πρόεδρε, να υπενθυμίσουμε μερικά βασικά πράγματα.
Πρώτον, το χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου στηρίζεται μεταξύ άλλων και σε μία έκθεση κόλαφο της Κομισιόν για την Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2023 και η οποία αποσιωπήθηκε επιμελώς από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η Κομισιόν βεβαίως δεν είναι αριστερή. Οι ευρωπαίοι επίτροποι, όπως γνωρίζουμε, διορίζονται από τις Κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες στην πλειονότητά τους προέρχονται από τη Δεξιά. Πριν τρεις βδομάδες στις 17 Ιανουαρίου, το πρωί της ημέρας που έγινε η συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και που οδήγησε στο χθεσινό ψήφισμα, έκανα μια οκτάλεπτη ομιλία εδώ στην Ολομέλεια της Βουλής αναφερόμενος αποκλειστικά στις φοβερές καταγγελίες περί παραβιάσεων των ελευθεριών, του πλουραλισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αναφέρει η έκθεση της επιτροπής τονίζοντας ιδιαίτερα το ανατριχιαστικό συμπέρασμά της. Η Ελλάδα, λέει η έκθεση της Κομισιόν είναι «μια δημοκρατία που αυταρχοποιείται».
Δεύτερο, παρά τις έντονες προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να μπλοκάρει το ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο το οποίο σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο είχε σημάνει συναγερμός γι’ αυτό, επτά Ευρωβουλευτές της συντηρητικής αυτής ομάδας υπερψήφισαν το καταδικαστικό ψήφισμα ενώ άλλοι έξι απείχαν από την ψηφοφορία. Μεταξύ των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που υπερψήφισαν είναι και δύο πρώην Υπουργοί ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι ο κύριος Hortefeux πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.
Τρίτον, εκτός από τους πράσινους, τους σοσιαλιστές και την Αριστερά το καταδικαστικό ψήφισμα υποστήριξαν συνολικά και η ομάδα των φιλελευθέρων και δημοκρατών, δηλαδή το φιλελεύθερο κέντρο το οποίο ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ή τουλάχιστον παριστάνει στην Ελλάδα ότι τάχα εκπροσωπεί.
Ας έρθουμε τώρα όμως σε ένα κρίσιμο θέμα που πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό. Χθες η Ελλάδα καταδικάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα υπόκειται στο εξής επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όχι διότι η Κυβέρνησή της δυσαρέστησε κάποιους σοσιαλιστές ή αριστερούς. Αυτή την εντύπωση θέλει να μεταφέρει η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας στους άναυδους ψηφοφόρους της που δεν ξέρουν πού να κρύψουν τα μούτρα τους και τι να πρωτοσκεφτούν. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, καταδίκασε τη χώρα μας διότι έκρινε ότι επί δικών σας Κυβερνήσεων έχει αποκλίνει σοβαρά από τις ευρωπαϊκές αξίες που εσείς οι «Μένουμε Ευρώπη» και άλλα τέτοια κενά περιεχόμενου λόγια προσποιείστε ότι δήθεν υπηρετείτε. Εν ολίγοις, σας καταδικάζει διότι έχετε προδώσει τα δικά σας ιδεολογικά πρότυπα: τον ευρωπαϊσμό. Για να το πούμε απλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας είπε ψευδοευρωπαϊστές και με τη βούλα.
Η παράγραφος 27 του χθεσινού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου - διαβάζω σε εισαγωγικά- «καλεί την επιτροπή να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία που διαθέτει για να αντιμετωπίσει τις παραβιάσεις των αξιών που κατοχυρώνονται στο άρθρο 2 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα». Καταδικαστήκατε, λοιπόν, χθες, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, διότι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός δημοκρατικός θεσμός μαζί με την Επιτροπή, αφού υπήρξε και δική της έκθεση στην οποία στηρίχτηκε το Ευρωκοινοβούλιο, έκρινε -και πολύ σωστά- ότι η Κυβέρνησή σας παραβιάζει συστηματικά το θεμελιώδες άρθρο 2 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Και επειδή ξέρετε να προσποιείστε τους ευρωπαϊστές, αλλά αμφιβάλλω αν πολλοί από εσάς διαβάζετε τα ιδρυτικά κείμενα των θεσμών αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα σας θυμίσω το άρθρο 2 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να καταλάβετε σωστά εσείς και τα μέσα ενημέρωσης που χειραγωγείτε γιατί σας καταδίκασε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Άρθρο 2: «Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός της κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρίσεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».
Γι’ αυτά, λοιπόν, κύριοι της Κυβέρνησης, σπιλώσατε το όνομα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, γιατί η Κυβέρνησή σας δεν σέβεται την δημοκρατία, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πλουραλισμό και την απαγόρευση των διακρίσεων. Ως αποτέλεσμα βάλατε τη χώρα τώρα σε πολιτική επιτήρηση, μαζί με την οικονομική επιτήρηση που βεβαίως συνεχίζεται διακριτικά πάνω στους προϋπολογισμούς λιτότητας που ψηφίζετε κάθε χρόνο και οι οποίοι έβγαλαν τους αγρότες σήμερα στους δρόμους.
Για την επιτήρηση το λέει ξεκάθαρα η παράγραφος 27 με την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί ειδικότερα από την Επιτροπή κατά την εκτέλεση των σχετικών κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αξιολογείται -έτσι λέει- η συμμόρφωση της Ελλάδας με τον χάρτη, όπως ορίζει ο κανονισμός περί κοινών διατάξεων. Δηλαδή λέει το Κοινοβούλιο στην Επιτροπή, προτού μας δώσει νέα κονδύλια, να εξετάζει αν η Ελλάδα συμμορφώνεται με τις αρχές των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θα έρθουμε τώρα σε ορισμένα ενδεικτικά σημεία του ενδεκασέλιδου ψηφίσματος που υιοθέτησε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τονίζει, καταρχήν, ότι απειλείται η πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης, καθώς και η ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης στη χώρα. Κατανέμεται κυρίως σε μικρό αριθμό ολιγαρχών, με αποτέλεσμα τη δραματική υποβάθμιση ορισμένων θεμάτων, όπως το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Επίσης, σημειώνει με ανησυχία την έλλειψη διαφάνειας στην κατανομή των κρατικών επιδοτήσεων στα μέσα ενημέρωσης. Θέτει υπό αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα και την ανεξαρτησία του ελληνικού ΕΣΡ και εκφράζει την ανησυχία της για την αιφνίδια αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ τον Σεπτέμβριο του 2023.
Το ψήφισμα, επίσης, εκφράζει έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι πέραν της της δολοφονίας του Καραϊβάζ, πολλοί δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν σωματικές απειλές, λεκτικές επιθέσεις, μεταξύ άλλων από υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπουργούς, παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής με κατασκοπευτικό λογισμικό, καθώς και στρατηγικές αγωγές προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού και παροτρύνει τις αρχές να ζητήσουν τη βοήθεια της EUROPOL για να διερευνήσει αυτά τα ζητήματα.
Στην επόμενη παράγραφο το ψήφισμα εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τις πολυάριθμες περιπτώσεις υπερβολικής χρήσης βίας από τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά μειονοτικών ομάδων και ειρηνικών διαδηλωτών εν γένει, όπως είναι οι φοιτητές που βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν και τους χτυπάτε.
Παρακάτω η έκθεση ασχολείται με το σκάνδαλο των υποκλοπών και μεταξύ άλλων εκφράζει σοβαρή ανησυχία για την επιρροή του Πρωθυπουργού στην ΕΥΠ, η οποία τελεί υπό την άμεση αρμοδιότητα και εποπτεία του γραφείου του και ζητά να ακυρωθεί η νομοθετική τροποποίηση του 2019 που έθεσε την ΕΥΠ υπό τον άμεσο έλεγχο του Πρωθυπουργού. «Να κληθεί αμέσως τη EUROPOL» λέει το ψήφισμα «για να συμμετάσχει στις έρευνες».
Επίσης, σημειώνει με μεγάλη ανησυχία ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές, όπως η ΑΔΑΕ και η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων υφίστανται αυξανόμενη πίεση λόγω του έργου τους όσον αφορά την παράνομη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την ΕΥΠ. Και σημειώνει, επιπλέον, ότι η Βουλή των Ελλήνων αντικατέστησε ξαφνικά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΑΔΑΕ το 2023, την παραμονή της απόφασης της ΑΔΑΕ να επιβάλει πρόστιμο στην ΕΥΠ.
Κύριοι Βουλευτές, ήμουν την ημέρα εκείνη στη Διάσκεψη των Προέδρων που πήρε τις σχετικές αποφάσεις χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία. Όλα τα κατήγγειλα και εγώ και η κυρία Κωνσταντοπούλου με επιστολή της και έγιναν έτσι ακριβώς όπως τα λέει το ψήφισμα.
Ο κατάλογος, κύριε Πρόεδρε, είναι δυστυχώς ανεξάντλητος. Όμως θα αναφερθώ σε άλλα δύο σημαντικά σημεία. Στην παράγραφο 13 τονίζει με μεγάλη ανησυχία ότι η διαφθορά διαβρώνει τις δημόσιες υπηρεσίες και τα δημόσια αγαθά, εκφράζοντας αμφιβολίες για την ακεραιότητα τμημάτων της Αστυνομίας και πιθανής διείσδυσης ομάδων οργανωμένου εγκλήματος στην Αστυνομία. Και στην παράγραφο 18 εκφράζει την ανησυχία του το ψήφισμα για τις επιθέσεις κατά της κοινωνίας των πολιτών και ειδικότερα για τις εκστρατείες δυσφήμισης και τη δικαστική παρενόχληση από τις ελληνικές αρχές κατά ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως εκείνων που παρέχουν βοήθεια σε μετανάστες και πρόσφυγες.
Αν δεν το καταλάβατε ακόμα, μιλά το ψήφισμα για εκτεταμένο θεσμικό ρατσισμό.
Θα κλείσω, κύριε Πρόεδρε, με κάποιες παρατηρήσεις που είχα κάνει στην ομιλία μου εδώ στην Ολομέλεια στις 17 Ιανουαρίου το πρωί, πριν τη συζήτηση της ημέρας εκείνης στο Ευρωκοινοβούλιο, που τελικά οδήγησε στο χθεσινό καταδικαστικό ψήφισμα. Με τον τρόπο αυτό δεν θέλω μόνο να τονίσω ότι εμείς στην Πλεύση Ελευθερίας τα βλέπαμε όλα αυτά από νωρίς, διότι βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη από τους αλαζόνες Υπουργούς της Κυβέρνησης, αλλά για να τονίσω, επίσης, ότι είναι καιρός που αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτές τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες.
Η Πλεύση Ελευθερίας -είχα πει πριν τρεις εβδομάδες- έχει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν επισημάνει αυτούς τους κινδύνους. Έχουμε μιλήσει για την εκτεταμένη διαφθορά, τον απαράδεκτο έλεγχο της πληροφόρησης και την κατάργηση της πολυφωνίας, τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως τις περιπτώσεις του ασύλου και στον απαράδεκτο έλεγχο των Ανεξάρτητων Αρχών, ιδίως της ΑΔΑΕ και του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, των οποίων η σύνθεση κομματικοποιήθηκε μέσα σε μια νύχτα για να μην διερευνηθεί σε βάθος το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Μας θλίβει -είχα πει- το γεγονός ότι η Κυβέρνηση, αρνούμενη να ακούσει την κριτική μας, διέσυρε την Ελλάδα στους κορυφαίους θεσμούς της Ευρώπης. Από τα χρόνια της κρίσης συντελείται στη χώρα μας μια σταδιακή διαδικασία αποευρωπαϊσμού, ιδίως στα πεδία των θεσμών, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, αλλά και στο κράτος πρόνοιας. Όλα αυτά τα φαινόμενα επιβεβαιώνουν ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα διαβρώνεται ανησυχητικά.
Αυτά είχαμε πει πριν από το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Και αυτά θα λένε ξανά και θα τα επαναλαμβάνουμε μέχρις ότου οι πολίτες υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στον καθημερινό εξευτελισμό τους και τη συστηματική αδικία και τον εκφοβισμό στα οποία τους υποβάλλετε.
Δεν μπορείτε πλέον, κύριοι της Κυβέρνησης, να ποδοπατάτε τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφενός με τον αυταρχισμό, τις ακροδεξιές σας εμμονές, τη διαφθορά και τη διαπλοκή σας με τους ολιγάρχες και ταυτόχρονα να παριστάνετε τους ευρωπαϊστές, τους φιλελεύθερους και τους εκσυγχρονιστές. Δεν είστε! Η Ευρωπαϊκή Ένωση σας λέει πλέον ανοιχτά: «Μέχρι εδώ. Τέλος πια με την υποκρισία και τους ορμπανικούς τραμπουκισμούς πίσω από τις κάμερες». Και εμείς τώρα σας λέμε: «Φτάνει πια». Ξεχαρβαλώσατε κάθε έννοια του κράτους δικαίου, της ελευθερίας και της δημοκρατίας και ντροπιάζετε τη χώρα μας διεθνώς. Δεν θα σας επιτρέψουμε να συνεχίσετε άλλο αυτόν τον θλιβερό κατήφορο.
Ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Πλεύσης Ελευθερίας)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βασίλειος Βιλιάρδος): Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Καζαμία.


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.