Συγκλονιστικά στοιχεία φέρνει στο φως έρευνα της ΟΣΕΤΕΕ για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνουν τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας, όπως αποκαλύπτει η επιστημονική έρευνα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή (12/4), μόνο τις τελευταίες 23 ημέρες 12 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ από την αρχή του 2024 συνολικά έχουν σκοτωθεί 31 εργάτες.

Τα νούμερα είναι πράγματι συγκλονιστικά, ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ΟΣΕΤΕΕ “δεν λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα, ούτε αναπτύσσεται ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για την αντιμετώπιση της κατάστασης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΕΤΕΕ:

“Συγκλονίζει το δράμα των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα. 12 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε 23 ημέρες.

Αμείωτο παραμένει το δράμα στους εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έγκυρη, διαρκή επιστημονική έρευνα της ΟΣΕΤΕΕ, καθώς μόνο το διάστημα των τελευταίων 23 ημερών, από τις 20 Μαρτίου έως σήμερα 12 Απριλίου, 12 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στους χώρους εργασίας, φτάνοντας τους 31 νεκρούς από την αρχή της χρονιάς για το 2024, με 60 σοβαρά τραυματίες.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στα οικοδομικά έργα. Ιδιαίτερα υψηλός αριθμός για άλλη μία χρονιά, καθώς αποδεικνύεται ότι κάθε επόμενο τετράμηνο εντός του έτους, δίνει πολλά περισσότερα θανατηφόρα περιστατικά, από το προηγούμενο.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη δίχως όμως να λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα και δίχως να αναπτύσσεται ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για την αντιμετώπισή της.

Αντιθέτως το βάρος πέφτει στην αμφισβήτηση των γεγονότων και στο ευπρεπισμό της πραγματικότητας.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδος θα επανέλθουμε με πλαίσιο δράσεων”.



πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.