Σαν τον κλέφτη στα μουλωχτά μέσα στο Πάσχα σε άσχετο νομοσχέδιο άλλου υπουργείου ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει να νομοθετήσει την παράδοση των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες χειρουργούς διαπλεκόμενους με ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες. Το φιάσκο των "απογευματινών" ήταν προπέτασμα καπνού.

Εάλω το ΕΣΥ.
Η Μητσοτακική δεξιά ιδιωτικοποιεί τα πάντα.
Γυρίζουμε στο '50. Τότε που για να χειρουργηθείς πουλούσες το χωράφι σου, αν είχες.

Ο Γεωργιάδης απέσυρε τη ρύθμιση, στις 12 Απριλίου, και την επαναφέρει ως πασχαλιάτικο μπουναμά με τροπολογία «αστραπή» μέσω ενός άσχετου νομοσχεδίου, που αφορά στους αστέγους και ανήκει σε άλλο υπουργείο.

Τι προβλέπει η τροπολογία;

Με τις επίμαχες διατάξεις, παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, καταργώντας τις δικλείδες που υπήρχαν μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, συμμετέχοντας στη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων, πέραν του τακτικού ωραρίου, καθώς και να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο, πέραν της ημερήσιας νοσηλείας, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι ιδιώτες γιατροί, κατά τη συνεργασία τους με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, υποχρεούνται να καλύπτουν τις κάθε είδους δαπάνες του νοσοκομείου, που προκύπτουν από τη συνεργασία τους με αυτό, ιδίως λειτουργικές και δαπάνες αποδοχών, όπως και κάθε είδους αποζημιώσεις του πάσης φύσεως προσωπικού.


 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.