«Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει και ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται κουλτούρα ατιμωρησίας;». 

Απτόητη από την στοχοποίηση και τις επιθέσεις που δέχεται από το Μαξίμου η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι εκτόξευσε πυρά κατά της ελληνικής κυβέρνησης, στην διάρκεια της ακρόασής της στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τον ετήσιο απολογισμό της, για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη και τα εμπόδια που η ίδια συνάντησε στην διάρκεια της έρευνάς της. 

Η Ευρωπαία εισαγγελέας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα για την τραγωδία στα Τέμπη και επεσήμανε ότι: «Μόνο ένα θέμα απασχολούσε τον κόσμο και αυτό ήταν τα Τέμπη Σε τελική ανάλυση, για να νιώθουμε ασφαλείς στην κοινωνία, εξαρτάται από το πώς εμείς οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι, η αστυνομία, κάνουμε τη δουλειά μας και το πώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Αν είμαστε ανεξάρτητοι ή όχι, θαρραλέοι ή φοβισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε ερώτηση που δέχθηκε από την Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφι ιντ Βέλτ η Λάουρα Κοβέσι ανέφερε ότι έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 23 άτομα όσον αφορά τη σύμβαση 717. 

Επανέλαβε ότι δεν μπόρεσε να ερευνήσει πρώην υπουργούς της κυβέρνησης αναφερόμενη στην ελληνική νομοθεσία και ότι λόγω εθνικής νομοθεσίας δεν μπόρεσε να ερευνήσει όλες τις πτυχές της τραγωδίας στα Τέμπη: «Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Το θέμα είναι να συμμορφώνεται η εθνική νομοθεσία με τον ευρωπαϊκό κανονισμό».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.