Τα μέλη μίας ομάδας ηλικιωμένων στην Ιαπωνία συγκινούν την παγκόσμια κοινότητα καθώς θέλουν να συμβάλλουν στην εκτόνωση της πυρηνικής καταστροφής, αντικαθιστώντας τους εργαζόμενους στη Φουκουσίμα και προσφέροντας τα τελευταία χρόνια της ζωής τους για να έχουν οι νεότεροι ένα καλύτερο αύριο.

Η εθελοντική «ομάδα αυτοκτονίας» αποτελείται μέχρι στιγμής από 250 μέλη, ηλικίας άνω των 60 ετών, οι οποίοι …
θέλουν να εργαστούν στο μολυσμένο από τη ραδιενέργεια εργοστάσιο, γιατί πολύ απλά τα κύτταρα ενός ηλικιωμένου διασπώνται πιο αργά από αυτά ενός νέου.
«Πρέπει να δουλέψουμε εμείς αντί για αυτούς», υποστηρίζει ο 72χρονος Yasuteru Yamada, μέλος του Σώματος Ειδικευμένων Βετεράνων, αναφερόμενος στους 1.000 περίπου εργαζόμενους στο εργοστάσιο Daiichi. «Οι ηλικιωμένοι είναι λιγότερο ευαίσθητοι στη ραδιενέργεια. Συνεπώς, εμείς πρέπει να δουλέψουμε».
Ο Yamada είναι πρώην μηχανικός της Sumitomo Metal Industries με πολλά χρόνια εμπειρίας, ενώ μέχρι σήμερα έχει κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο. Δηλώνει επίσης ότι δίνει μεγάλη αξία στη ζωή του, ωστόσο θέλει να κάνει τη διαφορά στα χρόνια που του απομένουν.
Ο 65χρονος Masaaki Takahashi από την πλευρά καταδικάζει τους χαρακτηρισμούς που δίνονται για την ομάδα του. «Θέλω να σταματήσουν να μας λένε ‘βετεράνους αυτοκτονίας ή ‘καμικάζι’. Δεν κάνουμε τίποτα τρομερό. Απλά πιστεύω ότι πρέπει να κάνω κάτι και δεν μπορώ να αφήσω τους νέους να το κάνουν».
πηγή, το είδαμε εδώ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.