Δεν απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Ακτιβιστή στην ραδιοφωνική εκπομπή της Τρίτης ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Θερμαϊκό κ. Γιάννης Μαυρομάτης, και το έκανε με ευθύτητα αλλά και χαρακτηριστική άνεση παρά τις δύσκολες ερωτήσεις που δέχτηκε. Αντιπαρήλθε, καταθέτοντας τις απόψεις του, ακόμη και σε ερωτήματα που αφορούσαν τη συρρίκνωση και της δικής του παράταξης μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μπαλασά, την αποστασιοποίηση (εν είδει μελλοντικού διαζυγίου) του Βουδούρη και τις προσωπικές επιλογές της Παπαδοπούλου. Αν και δεν πρέπει να τον διασκέδασε η άποψη ότι όπως το όνομα της παράταξης Αλεξανδρή θα έπρεπε να αλλάξει σε "Θερμαϊκός για λίγους" ίσως θα έπρεπε και το "Θερμαϊκός - Νέα Πορεία" να γίνει "Θερμαϊκός - μονοπάτι".


Ξεκαθάρισε πως η παράταξή του και ο ίδιος προσωπικά είναι αντίθετοι με οποιαδήποτε τροποποίηση - προς εξυπηρέτηση του επενδυτή - του ρυμοτομικού που θα βάζει ταφόπλακα στην διάνοιξη του παραλιακού μετώπου. Και σαφώς αντιτίθεται στην μείωση του πλάτους των οδών Λαμπράκη και Κουντουριώτου στα όρια Μπαξέ και Αγίας Τριάδας. 

Μάλιστα έδωσε και την είδηση πως η κ. Καζουλίδου δεν ψήφισε την εισήγηση παρ' ότι αναγράφεται διότι δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής, και άρα κακώς αναγράφεται το όνομά της και ότι δεν υπήρξε πρακτικό. Στα θέματα όμως της ΗΔ μοιράστηκε το πρακτικό (φώτο). Τι δεν λειτουργεί καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας κύριοι της Διοίκησης; Ποιος ευθύνεται για το πλαστό πρακτικό;

Υποστήριξε ότι το "μάρμαρο" από τη ζημιά της υπεξαίρεσης θα πρέπει να το πληρώσει η Εθνική Τράπεζα γιατί εκείνη ευθύνεται επειδή δεν ζητούσε τις αναγκαίες και απαραίτητες δύο υπογραφές για την ανάληψη χρημάτων.

Για το θέμα του προστίμου για τα τσαρδάκια αμφισβήτησε το πρόστιμο των τεσσάρων εκατομμυρίων και επέδωσε την αύξηση του οφειλόμενου ποσό στους τόκους που έτρεξαν λόγω της ολιγωρίας της Διοίκησης να δράσει με δεδομένη απόφαση του Εφετείου (16/12/10) καθώς και να επιχειρήσει να κλείσει το θέμα με παρέμβαση στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων. Και αυτό συνέβη γιατί υπήρχε σχέδιο να βρίσκεται ο ίδιος υπό ομηρία.

Συμμερίζεται την αγανάκτηση των πολιτών την κακή λειτουργία της Διοίκησης του Δήμου και δεν είναι ευχαριστημένος συνολικά για το έργο (που δεν παράγει) το Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντιπολίτευση έχει τον ρόλο να ελέγχει, να προτείνει και να καταγγέλλει. Και αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις της παράταξής του που αποτρέψανε κακές ενέργειες (οικονομικές) της Διοίκησης (νεκροταφείο Μηχανιώνας, νταλιάνι Αγίας Τριάδας, εκποίηση οικοπέδου).

Δεν δίστασε να αποκαλύψει τους λόγους για τους οποίους σε όλες τις επιτροπές συμμετέχει ο ίδιος και η κ. Παπαδοπούλου. Κι  αποφεύγουν άλλοι σύμβουλοι  γιατί δεν επιθυμούν να δημοσιεύονται τα περιουσιακά τους στοιχεία (στην Διαύγεια).

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Μαυρομάτη:



Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.