Ο αγγλοσαξονικός κόσμος αποκαλεί αυτή την Παρασκευή "Μαύρη". Δεν αφορά σε κάτι άλλο, παρά στις προσφορές που πραγματοποιούν τα καταστήματα αυτή την ημέρα.

Ίσως βέβαια το μαύρο να παραπέμπει στοξύλο που παίζουν οι καταναλωτές για μερικά ευτελή υλικά προϊόντα.

Ίσως πάλι οφείλεται στο ότι βλέποντας εικόνες από τη φρενίτιδα κατανάλωσης, μαυρίζει η ψυχή σου. Ποιός ξέρει;

Οι εικόνες, ομολογουμένως, που μας έρχονται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία είναι θλιβερές.

Ογκώδη πλήθη σε κατάσταση παροξυσμού συνωθούνται σε μεγάλα καταστήματα και φτάνουν στο σημείο να παίξουν ακόμα και ξύλο με άλλους καταναλωτές προκειμένου να προλάβουν το προϊόν που έβαλαν στο μάτι.

Αυτό το λες και αποκτήνωση ή αποθηριοποίηση του δυτικού πολίτη.

Σε καιρούς κρίσης και ύφεσης, ο λόγος που τον κινητοποιεί είναι η αγορά μίας καλύτερης τηλεόρασης ή ένα σετ καλών εσωρούχων.

Οι μητροπόλεις του αγγλοσαξονικού κόσμου έστειλαν προς τα έξω εικόνες που θα κάνουν ακόμα και τους τζιχαντιστές να γελάνε χαϊδεύοντας τα γένια τους.

Στη Βρετανία σήμανε συναγερμός στην αστυνομία, άνδρες της οποίας... παρατάχθηκαν έξω από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, καθώς η Μαύρη Παρασκευή των "εξαδέλφων" Αμερικανών εφαρμόστηκε πλήρως για πρώτη φορά και εκεί, μετά από μερικά μεμονωμένα εγχειρήματα τα περασμένα χρόνια.

Ενδεικτικά, οι ουρές έξω από το πολυκατάστημα Asda στο βόρειο Λονδίνο ήταν μεγάλες από τις 5 το πρωί. Οι πόρτες του καταστήματος άνοιξαν στις 8.00 και έως τις 9.00 ό,τι υπήρχε σε προσφορά είχε κάνει φτερά...

Σκηνές απείρου κάλλους έφτασαν και από τις ΗΠΑ.

Είπαμε. Αποθηριοποίηση...

Θαυμάστε τον δυτικό άνθρωπο σε κατάσταση παροξυσμού....

Ορδές βαρβάρων εισβάλλουν σε κατάστημα



Χαμός για μία... τηλεόραση



Συνωστισμός...


 Γυναίκες παίζουν ξύλο... για εσώρουχα


 Πανικός



Η αστυνομία συλλαμβάνει πελάτη



Κείμενο-επιμέλεια: Λουκάς Βελιδάκη
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.