Μια πραγματικά απίστευτα κατανυκτική και συγκινητική συνάμα παράσταση είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στο στέκι της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Θερμαϊκού, στην Περαία.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους συντελεστές της  παράστασης - αφιέρωμα στους ΕΡΩΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.



Η θεατρική ομάδα "Φύρδην - Μίγδην" με την καθοδήγηση της Γιώτας Αλεξοπούλου, για άλλη μια φορά μας εξέπληξε. Παίρνοντας στα χέρια της  δύο διηγήματα του μεγάλου Έλληνα πεζογράφου (Έρωτας στα χιόνια - Άνθος του γιαλού) κατάφερε να τα δώσει θεατρική μορφή και παρά την δυσκολία της ιδιαίτερης γλώσσας των κειμένων - καθαρεύουσα Παπαδιαμάντη - να μαγέψει και να κρατήσει άφωνους τους πολυπληθείς θεατές. Σ' αυτό συνετέλεσαν ασφαλώς και η  υπέροχη επιλογή μουσικών κομματιών που αποδόθηκαν τέλεια, αλλά και η βιντεοπροβολή  που συνόδευε την παράσταση.



Οι φίλοι της πρωτοβουλίας όμως που συμμετείχαν στη χθεσινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή της, είχαν την ευκαιρία να δουν την αίθουσα, αμέσως μετά  την θεατρική αυτή καταπληκτική παράσταση (και έξω από τα συνηθισμένα...) να  αλλάζει μορφή και να γίνεται ένα ζεστό παρεΐστικο ταβερνάκι. 



Εδώ να πούμε πως με τη γλεντζέδικη ατμόσφαιρα που δημιούργησε η μουσική και τα τραγούδια του Κώστα Σαράφη και της παρέας του, όλοι τραγούδησαν,  χόρεψαν και   διασκέδασαν. Και φυσικά γεύτηκαν τις νοστιμιές που είχαν ετοιμάσει οι φίλοι της Πρωτοβουλίας  όπως και το ντόπιο κρασάκι που έρεε .
Ήταν μια όμορφη βραδιά που τα είχε σχεδόν όλα. 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!! 

ΥΓ   Όσοι δεν μπόρεσαν να τη δουν χθες ας φροντίσουν να δουν την υπέροχη παράσταση ΕΡΩΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ που θα παρουσιαστεί αύριο Τρίτη στις 6 μμ στο Γυμνάσιο Μηχανιώνας και στις 8.30 μμ στο κοινοτικό κατάστημα της Αγίας Τριάδας.











Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.