Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση των εργαζομένων στον Θερμαϊκό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου.


η φώτο από παλαιότερες κινητοποιήσεις για τον ίδιο λόγο και η "απαραίτητη" παρουσία των ΜΑΤ

Ως γνωστόν για σήμερα 30 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί από την διοίκηση να γίνει το άνοιγμα των προσφορών για την ανάδειξη του εργολάβου που θα πάρει την καθαριότητα του Δήμου. Ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης με μια πιρουέτα αφού με την ανάληψη των καθηκόντων του δέχτηκε ως δώρο την μερική ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες (από τον προηγούμενο δήμαρχο, που υπέγραψε την σχετική σύμβαση μια μέρα μόλις πριν παραδώσει την δημαρχία) "ξέχασε" (ή μάλλον έγινε πραγματιστής...) τις δεσμεύσεις του ότι δεν πρόκειται να μπούνε εργολάβοι στην καθαριότητα και προχώρησε σε μια νέα λεόντια, διετή παραχώρηση, προκειμένου όπως διατείνεται να επιλύσει το πρόβλημα της καθαριότητας στον Δήμο Θερμαϊκού. Ισχυρίζεται για να εξηγήσει την αλλαγή κατεύθυνσης πως "παρέλαβε μια απολύτως διαλυμένη οργανωτικά υπηρεσία, που επιπροσθέτως είχε τεράστιες ελλείψεις σε αξιόπιστο μηχανολογικό εξοπλισμό (χαλασμένoς και πεπαλαιωμένος)", συνεχίζει το "παραμύθι" πως "εργάζεται συστηματικά ώστε να παραμείνει η υπηρεσία καθαριότητας στην απόλυτη ευθύνη του δήμου"  και κατακρίνει ως "υπερβολική" την σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ να κηρύξει στάση εργασίας την ώρα που θα ανοίγουν οι προσφορές των ιδιωτών.

Οι εργαζόμενοι του δήμου αλλά και εργαζόμενοι από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από το πρωί είναι σε έντονη κινητικότητα τόσο στην Περαία όσο και στην Μηχανιώνα.

Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για μεταφορά δυνάμεων ΜΑΤ που εκλήθησαν από τον Δήμαρχο για να αποτρέψουν την ματαίωση του διαγωνισμού.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Το «γαϊτανάκι» των ιδιωτικοποιήσεων της καθαριότητας σε πολλούς Δήμους συνεχίζεται. Φαίνεται πως κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη αυτή συγκυρία και να καρπωθούν οφέλη σε βάρος των Δημοτών.
Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Θερμαϊκού εκμεταλλευόμενη το αντιδραστικό θεσμικό και νομικό πλαίσιο επιχειρεί να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών για τους επόμενους 24 μήνες.Εκχωρεί το «φιλέτο» των υπηρεσιών του Δήμου διαλύοντας έτσι την υπηρεσία του Δήμου και μετακυλώντας σιγά-σιγά για μια ακόμη φορά το βάρος στους Δημότες που θα κληθούν να επωμισθούν τα «κέρδη» του ιδιώτη!!!
Ως ημέρα αποσφράγισης των προσφορών έχει οριστεί η ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού προκήρυξε Στάση εργασίας των μελών του, την ίδια ημέρα από τις 9.00 το πρωί μέχρι και την λήξη του ωραρίου, ως μια πρώτη έκφραση αντίδρασης στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού.
Η αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στο μπλοκ των ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να είναι συλλογική και μαζική.
Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 9.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης και την πραγματοποίηση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 9.30 το πρωί στο Δημαρχείο Θερμαϊκού (Μεγ. Αλεξάνδρου 2- Περαία).
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο Νομό Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθούν μαζικά, ενωτικά και αποφασιστικά προκειμένου να αποτραπεί η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού.
Με τη δυναμική παρουσία μας παραμένουμε συνεπείς στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος Βασίλης Πετρόπουλος
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Δυστυχώς η πρόνοια του <> φτάνει μέχρι το κάλεσμα των ΜΑΤ , αν έδειχνε την ίδια πρόνοια και για τον τομέα της καθαριότητας σήμερα ο Δήμος θα είχε όλα τα απαραίτητα μέσα , άντε Δήμαρχε την επόμενη φορά να φωνάξεις και την Χωροφυλακή για να αποδείξεις περίτρανα την <> σου αντίληψη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπόθεση εργασίας : Σε τούτη την ζωή που ζούμε , υπάρχουν δυο ειδών λαμόγια .
    Α. Τα λαμόγια που με ζήλο φέρνουν εις πέρας συμφωνίες εκατομμυρίων .
    Β. Τα λαμόγια που αδιαφορούν για την προμήθεια γάλατος αξίας λίγων ευρώ για την
    παροχή του σε εργαζόμενους της καθαριότητας που το δικαιούνται .
    Γ. Δεν ξέρω δεν απαντώ .

    Διάλεξε και πάρε , σε πια κατηγορία ανήκεις ;

    Το ερωτηματολόγιο είναι εντελώς τυχαίο και δεν έχει την πρόθεση να στοχοποιήσει πρόσωπα και καταστάσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.