του Joshua Krause *

Με την κατάσταση να επιδεινώνεται συνεχώς στην Ελλάδα, πολλοί εμπειρογνώμονες έχουν προβλέψει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από το ευρώ. Αν συμβεί αυτό, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει από τη χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου νομίσματος, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει το ίδιο προ-Ευρώ νόμισμα, γνωστό ως "δραχμή". Προς το παρόν το ευρώ είναι ακόμα το επίσημο νόμισμα, αλλά φαίνεται ότι δεν έχουν σταματήσει κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να "πειραματίζονται".

Ένας δημοσιογράφος του Bloomberg που έμεινε σε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα από τις 28 Ιούνιου - 4 Ιούλιου,  όταν χρεώθηκε η κάρτα Visa του, η ηλεκτρονική δήλωση δεν έδειξε την χρέωση σε ευρώ. Αντί για αυτό, καταγράφεται ως «Δραχμή EQ." Αυτό δεν ήταν απλά παράξενο, γιατί δεν οφειλόταν  μόνο στην ονομασία του νομίσματος. Ο αριθμός των «δραχμών" που χρεώθηκε ήταν ακριβώς ο ίδιος με τον αριθμό των Ευρώ που θα έπρεπε να καταβάλει. Ο δημοσιογράφος επικοινώνησε με τις εμπλεκόμενες εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Visa και η Citigroup, και οι εκπρόσωποί τους έδειχναν πραγματικά να βρίσκονται σε σύγχυση. Την επόμενη μέρα, η οικονομική κατάσταση του διορθώθηκε με  την καταχώρησή του πλέον σε ευρώ. Μέχρι στιγμής, καμία εταιρεία δεν έδωσε εξήγηση για το «λάθος», αν πράγματι πρόκειται για λάθος.

Ενώ ο κόσμος συζητά και "τζογάρει" την τύχη της Ελλάδα και το νόμισμά της, κάποιοι στον οικονομικό κόσμο πιστεύουν προφανώς ότι θα οδηγηθεί σε εγκατάλειψη του ευρώ σύντομα. Υποψιάζομαι ότι είναι αρκετά βέβαιοι και ότι ίσως προετοιμάζουν τα μηχανογραφικά τους συστήματα για τη μετάβαση στο νέο νόμισμα, και μπορεί να έχουν λάθος ότι το ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα. Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;


* Η Joshua Krause είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και ερευνητής στο The Daily Sheeple, όπου αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.