"Αξιοποιείται η δημόσια περιουσία της Γ.Γρ. Αποδήμου Ελληνισμού και του ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας" είναι ο κύριος τίτλος της πρώτης σελίδας της προπαγανδιστικής εφημερίδας του Γιάννη Μαυρομάτη, που προβάλλεται τάχα ως εφημερίδα του Δήμου Θερμαϊκού (προσεχώς άρθρο γι΄αυτό) και παραπέμπει σε εσωτερική σελίδα όπου με υπέρτιτλο  "Δε θα αφήσουμε να μαραζώσουν" αναφέρεται ειδικά στις κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ της Αγίας Τριάδας.
Διαβάζοντας το κείμενο που ακολουθεί, κάτω από μια φωτο σχεδόν κολακευτική για τον υπαίθριο χώρο του ΠΙΚΠΑ, μαθαίνουμε πως υπεβλήθη αίτημα παραχώρησής του στον Δήμο Θερμαϊκού για 30 χρόνια,  προς το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Να επαινέσουμε την διοίκηση του Δήμου γι' αυτή την πρωτοβουλία που μπορεί, αν υιοθετηθεί, να οδηγήσει σε διάσωση ενός σημαντικού κτιριακού συγκροτήματος, στην επαναλειτουργία του κατασκηνωτικού κέντρου και την υποβοήθηση της ανάπτυξης στη ρημαγμένη οικονομία της Αγίας Τριάδας.
Και παρακάτω πληροφορούμαστε πως "ο δήμος προχώρησε στη συντήρηση των κατασκηνώσεων, διαθέτοντας κονδύλι 47.700 €, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα επείγοντα προβλήματα διάβρωσης, που απειλεί τη θεμελίωση του δομημένου αποθέματος των κατασκηνώσεων".
Χαρήκαμε για την πρώτη εξ όσων γνωρίζουμε
{ανοίγει παρένθεση:   μετά από εκείνη την διάθεση περίπου  600.000 € της νομαρχίας Θεσσαλονίκης (επί αλήστου μνήμης Ψωμιάδη) που "ρίχτηκαν" για αγορά εξοπλισμού βελτίωσης της κουζίνας (εξοπλισμός που ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε και εξαφανίστηκε πλιατσικοειδώς από το αφύλακτο ΠΙΚΠΑ) που αναδίδει ως σήμερα οσμή σκανδάλου που ουδέποτε έχει ερευνηθεί.       κλείνει η παρένθεση}
χρηματοδότηση για συντήρηση του "κοσμήματος", όπως χαρακτηρίζεται από το δημοσίευμα, και σπεύσαμε να κάνουμε το σχετικό ρεπορτάζ με καταγραφή των παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν με το σημαντικό κονδύλι των 47.700 €.


Δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε κανενός είδους παρέμβαση που να έγινε στις εγκαταστάσεις  του ΠΙΚΠΑ ή και στον περιβάλλοντα χώρο.
Η κτιριακή υποδομή έχει διαβρωθεί ακόμα περισσότερο, μάλιστα τα παράλια βόρεια τμήματα των δύο κύριων κτισμάτων του συγκροτήματος κινδυνεύουν από άμεση κατάρρευση και ουδεμία εργασία συντήρησης ή έστω προσωρινής υποστύλωσης ή παρέμβασης στα πέλματα παρατηρήσαμε.
Το δε πλιάτσικο συνεχίζεται αμείωτο με αποτέλεσμα ελάχιστοι άχρηστοι μεταλλικοί σκελετοί κρεβατιών σε αποσύνθεση να παραμένουν στα κτίρια.
Σκουπίδια έχουν κατακλύσει  τον χώρο, το τροχόσπιτο λεηλατημένο ερείπιο και η θλίψη για την κατάντια της δημόσιας διοίκησης μας κυρίευσε.
Οι ελάχιστοι περιπατητές που συναντήσαμε μας ζήτησαν να κάνουμε έκκληση για άμεση αποκατάσταση. Γιατί "είναι ντροπή για τη χώρα μας να αφήνει να ρημάζει ότι δεν είναι άμεσα κερδοφόρο ή δεν πουλιέται" όπως μας είπαν. Το μεταφέρουμε.


Η ουσία πάντως βρίσκεται στο αναντίστοιχο με την πραγματικότητα δημοσίευμα της προπαγανδιστικής φυλλάδας του Δημάρχου. Γιατί;
Ποιος σας είπε ότι οι ιθαγενείς πείθονται και δεν ερευνούν; Η προσωπική προβολή έχει και τα όριά της.
Που πήγαν τα 47.700  €;
Μήπως σε μελέτες;;
Πείτε μας κύριε δήμαρχε ....

Ακολουθεί μια φωτογραφική καταγραφή
























Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.