του ακτιβιστή

Αιφνιδιασμός του Δήμου Θερμαϊκού μετά από πρωτοβουλία του Σωκράτη Φάμελλου, κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, του Θόδωρου Παπαδόπουλου, δημάρχου Θέρμης και του συντονιστικού κυβερνητικού επιτελείου για το μεταναστευτικό.
Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στις δύο θέσεις που υποδείχθηκαν αρχικά στα όρια του Δήμου Θέρμης (Λουτρά Θέρμης ή στρατόπεδο) και αυτό γιατί κρίθηκαν (από ποιόν ;) ακατάλληλες, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ σήμερα το πρωί.
Αντ' αυτού δημοσιοποιήθηκε πως το νέο hotspot της Ανατολικής Θεσσαλονίκης θα γίνει σε οικόπεδο 300 στρεμμάτων στην περιοχή κεραιών της ΕΡΤ. Το οικόπεδο που είναι όμορο του Δήμου Θερμαϊκού και βρίσκεται πίσω από το ΚΑΠΠΑ (Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο Ατόμων με Αναπηρία) πρόκειται να μετατραπεί μετά από παρεμβάσεις του στρατού σε κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων.
Ο χώρος που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Θέρμης ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ.
Κατά τη γνώμη ανθρώπων που δεν διάκεινται αρνητικά στην ιδέα για δημιουργία υποδομών φιλοξενία προσφύγων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, ο χώρος που έχει ανακοινωθεί είναι εντελώς ακατάλληλος για το σκοπό και τις ανάγκες που καλείται να καλύψει.
Πρόκειται για μια άδενδρη περιοχή (Τσαΐρια) που ενώνει το δήμο Θέρμης με το Δήμο Θερμαϊκού. Πρόκειται για ένα έλος που όλη η έκτασή του  είναι κατειλλημμένη με μισό μέτρο νερό και σε λίγες εβδομάδες θα είναι εστία πολλαπλασιασμού κουνουπιών. Είναι γειτονικό στον καταυλισμό των Ρομά και δεν διαθέτει καμία αναγκαία υποδομή εγκατάστασης των μεταναστών.
Ο λόγος που προτιμήθηκε έναντι των προηγούμενων επιλεγμένων θέσεων στη Θέρμη πρέπει να αναζητηθεί στο ότι ουσιαστικά βρίσκεται στο Θερμαϊκό (στην Περαία) και άρα μακριά από τους προσφέροντες τον χώρο διοικούντες τον Δήμο Θέρμης. Εκτός τούτου, εάν αληθεύουν πληροφορίες που το θέλουν να είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, συνορεύει με δημοτική έκταση 400 στρεμμάτων, του δήμου Θερμαϊκού που ενδεχόμενα θα προστεθεί στην αρχικά παραχωρηθείσα έκταση.
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού σαφώς αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη, αφού  διαβεβαίωνε  μόλις 2- 3 μέρες πριν, πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για δημιουργία hotspot στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού.
Ενώ τον αναζητήσαμε προκειμένου να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή απέφυγε να το κάνει.
Κατά πληροφορίες του "ακτιβιστή" επιχείρησε πολλάκις να έλθει σε επαφή με τον αρχιτέκτονα του αιφνιδιασμού κ. Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος απέφευγε να απαντήσει στις κλήσεις του.
Νεώτερες πληροφορίες από το περιβάλλον του δημάρχου Θερμαϊκού αναφέρουν ότι εξασφαλίστηκε κοινή γραμμή δήμου Θερμαϊκού και ΤΑΙΠΕΔ. Η επαφή του Γιάννη Μαυρομάτη πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο του ταμείου κ. Πιτσιόρλα και η κοινή διαπίστωση και γραμμή πλέυσης είναι πως είναι αντίθετοι στην δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στην συγκεκριμένη τοποθεσία γιατί ο χώρος είναι ακατάλληλος.

Θέση δεν πρέπει να έχουν πάρει ακόμα οι δημοτικές παρατάξεις στον δήμο Θερμαϊκού, τις αντιδράσεις των οποίων αναμένουμε.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Η θέρμη ξεφορτώνεται τεχνηέντως το πρόβλημα και το φορτώνει στις πλάτες της Περαίας.
    Εφόσον είναι τόσο πονόψυχοι εκεί στην Θέρμη ας δεχθούν τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες στο ένα χιλιόμετρο από την Θέρμη, όπως θέλουν να κάνουν και στην Περαία, λες και δεν ξέρουν οτι τα όρια του δήμου τους είναι ουσιαστικά μέσα στον αστικό ιστό της περαίας.
    Με ξένα κόλλυβα κηδεία. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

    31 Μαρτίου 2016 - 4:07 μ.μ.

    Δημοσίευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς απεργάζονται τον πνιγμό των προσφύγων στο ελώδες έδαφος των Τσαϊριών. Θα ήταν σατανικό και μακιαβελικό, αν δεν ήταν βλακώδες. Θαυμάστε ταγούς, που επιλέξανε οι ψηφοφόροι να αποφασίζουν ως αντιπρόσωποι - εθνοπατέρες. Βεβαίως, ο κ. Παπαδόπουλος , συνεργούντος και του κ. Φάμελου, κάνοντας τη συγκεκριμένη πρόταση, απομακρύνει τη δημιουργία προσφυγικού οικισμού απο τον οικιστικό ιστό του δήμου του, ενώ συγχρόνως καμώνεται τον αλληλέγγυο, καθώς ο προτεινόμενος ... βάλτος ανήκει στα όρια του δήμου του, αλλά εφάπτεται του πολεοδομικού χώρου του δήμου Θερμαϊκού. Βεβαίως ο βάλτος διαθέτει ένα φοβερό πλεονέκτημα : εφάπτεται του κατασκευαζόμενου νέου αεροδιαδρόμου (αλλά και γενικώς του αεροδρομίου ), ο οποίος μπορεί να καταλαμβάνεται ,ατιμωρητί μάλιστα, και να κλείνεται για διαμαρτυρίες, όπως συμβαίνει με σιδηροδρομικές γραμμές, εθνικές οδούς , πανεπιστημιακούς χώρους και Κύριος οίδεν τι άλλο, ώστε να διαδηλώνονται οι διεκδικήσεις των προσφύγων - μεταναστών - προς ποιους άραγε. Οι ανήμποροι ιθαγενείς δεν έχουν τον τρόπο να διευκολύνουν τα αιτήματά τους και δη το αίτημα διέλευσης προς τη γη της ευρωπαϊκής επαγγελίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι φερτε τους εκει στα κουνουπια να μεταφερουν ολες τις αρρωστιες τους σε εμας το καλοκαιρι !! Βρωμια παντου..Σιχαματα προσφυγες και κουραφεξαλα... Ολο το κατακαθι εδω μαζευτηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απόλυτη καταστροφή της Περαίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.