του ακτιβιστή

Μπροστάρισσα η Πασχαλίδου, καθησυχαστικός ο Μαυρομάτης και λευκές περιστερές οι Θερμαγικοί στη συζήτηση για την απόφαση με την οποία καταργήθηκε το μοναδικό πάρκο στην Επανομή προκειμένου να δοθεί έγκριση για μια ελαφριά κατασκευή (ξύλινο δάπεδο και τρoχήλατα stand) προς διευκόλυνση "μειονεκτούντος" επιχειρηματία που δεν εδύνατο διαφορετικά να επεκτείνει τα "τραπεζάκια του έξω" (Απόφαση Απριλίου 2016).

Ήταν από τους άτυχους, όπως περίπου τον χαρακτήρισε ο Δήμαρχος (γιατί οι ανταγωνιστές του είχαν πλακόστρωτο ενώ αυτός δεν είχε),  στην προσπάθειά του να εγκριθεί η εισήγηση Πασχαλίδου, στο δημοτικό συμβούλιο, για την "ελαφριά κατασκευή" που αιτούνταν ο επιχειρηματίας στον κοινόχρηστο χώρο του μοναδικού χώρου πρασίνου στο κέντρο της Επανομής. Στον ίδιο χώρο που ένα χρόνο πριν ο ίδιος Δήμαρχος συνεπικουρούμενος από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου τοποθέτησαν πλάκα και δενδροφύτευσαν για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δείχνοντας έτσι την συμβολική τους στράτευση υπέρ του πρασίνου και του περιβάλλοντος.


Και τι δεν ειπώθηκε σε εκείνη την αποκαλυπτική για την "φιλεπιχειρηματική" θέση της διοίκησης...

"Αποτελεί αναβάθμιση της αισθητικής" ήταν η εντυπωσιακή ατάκα του Γιάννη Μαυρομάτη προκειμένου να καταργηθεί ο χλοοτάπητας και να έρθει στη θέση του η σιδηροκατασκευή.
"Ο χώρος θα καλυφθεί με ξύλο και καρέκλες ... Ούτε χλοοτάπητας, ούτε τίποτα"
Η δε Πασχαλίδου αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε καν χλοοτάπητας "δεν υπάρχει καν χλοοτάπητας, είναι χώμα".

Πριν και μετά τον χλοοτάπητα που "δεν υπήρχε".

Και η απόφαση διευκόλυνσης του επιχειρηματία ελήφθη. Με 15 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 6 λευκά.

Κατά ψήφισαν ο Κουζινόπουλος κι ο Ζδούκος της Συμπολιτείας (για την αλλοίωση του πρασίνου) και τα λευκά ήταν των Θερμαγικών, της Μώραλη αλλά και του Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής πολιτικής με καταγωγή από την Επανομή Θοδωρή Τζέκου. Ο οποίος μεταξύ των ενστάσεων και διαφωνιών που κατέθεσε 1) ισχυρίστηκε πως αλλάζει η μορφή του πρασίνου 2) διατύπωσε επιφυλάξεις για την τήρηση των όποιων προδιαγραφών και 3) τόνισε πως στην προσπάθεια να τηρηθεί η ισότητα μεταξύ επαγγελματιών "δημιουργούμε μιαν άλλη ανισότητα".


Και φυσικά λίγους μήνες μετά αποδεικνύεται περίτρανα το τι ακριβώς επιδιώκετο με τη συναίνεση αν όχι και με την καθοδήγηση της διοίκησης στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Έγινε μια τεράστια κατασκευή, με πακτωμένη σιδεριά που σκέπασε το έδαφος, σηκώθηκαν πλαϊνά τοιχία από σίδερο, ξύλο και γυαλί και έγινε ένας κλειστός ενιαίος χώρος (σκεπαστός).



Πέρα όμως από την επιμονή Πασχαλίδου - Μαυρομάτη και κάποιων μαϊντανών που ξέρουν να λένε ναι στις συνεδριάσεις γνωρίζουμε πως και ο πρόεδρος του τοπικού απείλησε με παραίτηση αν "κλείσει" η κατασκευή, πράγμα που όπως βλέπετε στις φωτογραφίες έγινε το Σάββατο.

Άρα δικαιολογημένο το σλόγκαν που κυκλοφορεί στην Επανομή από το Σαββατοκύριακο: "Τι έγινε; Παραιτήθηκε ο πρόεδρος ή ακόμα;"
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

6 comments:

  1. Έτσι ακριβως ειχε κανει την Μηχανιώνα παραγκουπολη ο Μαυροματης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ζωή τα ίδια. Μικροεξυπηρετήσεις, μικροσυμφέροντα, μικρομιζέρια και γενικά μικροί άνθρωποι.Το χρήμα πάντα θα κάνει κουμάντο και ο φτωχός πάντα θα είναι σκουλικάκι αναλώσιμο που το πατάνε όλοι.Μια χώρα χωρίς νόμους, χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς ηθική. Μια χώρα που είναι καταδικασμέμη στον αφανισμό που απότι φαίνεται δεν αργεί να έρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυθαιρεσία ολέ! τα πάρκα και τα πεζοδρόμια έγιναν μαγαζιά. ωραία πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητηρια στους επαγγελματιες της επανομης που το 2016 ειδαμε εναν αλλο τοπο χαρη σε αυτους.. πρωτη φορα τετοια αναπτυξη στο τοπο μας.. το καλοκαιρι που μας περασε 200 νεοι απ την επανομη κ οχι μονο ειχαν ολοι δουλεια χαρη σε αυτους τους ανθρωπους.. αλλα καποιοι που στρογγυλοκαθονται σε αυτον το τοπο ξερουν μονο να κατηγορουν.. δυστυχως αυτοι ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω απολυτως με τον τελευταιο ανωνυμο.Απο την μια ολοι μιλαμε για αναπτυξη και καταπολεμιση της ανεργειας και μολις τολμησει και επενδυσει καποιος ολοι πεφτουνε να τον καταδικασουν θαρεις και δεν εδωσε δουλεια σε 10 ανθρωπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια στην συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών της Επανομής (και της Παραλίας) που κάτω από φοβερές αντιξοότητες, κρατούν τα μαγαζιά τους ανοιχτά.
    Όχι όμως να τους βάζουμε στην ίδια ζυγαριά με ευτυχώς ελάχιστους, που με την ανοχή της αστυνομίας και τις πλάτες δημοτικών και τοπικών συμβούλων έχουν κάνει την πιάτσα μπουρδέλο. Να τους χαίρεστε τέτοιους επαγγελματίες και είναι εξακριβωμένο ότι τα κολλητιλίκια θα εξαφανιστούν μόλις επέμβει η δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.