Σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 29.1.17 στην Ν. Μηχανιώνα, γιορτάστηκε, όπως κάθε χρόνο, η ημέρα των γραμμάτων και βραβεύτηκαν, αριστούχοι μαθητές των Γυμνασίων-Λυκείων του Δήμου Θερμαϊκού, φοιτητές που εισήχθησαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. με άριστα, διακεκριμένοι αθλητές μαζί με τους συλλόγους τους, καθώς και εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ενώ τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Περικλής Μήτκας.

Σε μια κατάμεστη από γονείς, μαθητές και φίλους των τιμώμενων προσώπων αίθουσα, ήταν διάχυτη η χαρά για τη συγκεκριμένη γιορτή, στην οποία βραβεύτηκε η προσπάθεια και η διάκριση για μάθηση, η διάκριση στους αθλητικούς στίβους, καθώς και η ανιδιοτελής προσφορά και συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν μαθητές που πρώτευσαν στα Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς και οι πενήντα (50) πρώτοι εισαχθέντες στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι, συνολικά (88) μαθητές. Επίσης βραβεύθηκαν (14) εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, καθώς και (21) διακεκριμένοι αθλητές του Δήμου Θερμαϊκού, μαζί με τους Συλλόγους τους. Σε όλους τους βραβευθέντες απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις, ενώ έλαβαν και αναμνηστικά δώρα.


Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. κ. Π. Μήτκας, στον χαιρετισμό του, αφού εξήρε την καθιέρωση της συγκεκριμένης γιορτής από το Δήμο, απηύθυνε παραινέσεις προς τους μαθητές-φοιτητές ώστε να προσπαθούν να διακρίνονται πάντα στο στίβο της μάθησης, να κάνουν με ζήλο αυτό που έχουν σχεδιάσει και να προχωρούν από το καλό στο καλύτερο, στοχεύοντας ψηλά. Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μήτκα για την τιμή να βρίσκεται σ’ αυτή την εκδήλωση, αναφέρθηκε στον πρώτο των πρώτων ‘’ηγέτη’’ της παιδείας, στις πλούσιες επιστημονικές διακρίσεις, στην παιδεία του, στον ερευνητή και στον ‘’άνθρωπο’’ κύριο Μήτκα, τον ξεχωριστό, τον ήπιο, ήρεμο και οξυδερκή. Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση για την παρουσία τους, αναφερόμενος στους μαθητές και στους νέους φοιτητές, είπε: «Είστε το αύριό μας, η ελπίδα και η χαρά μας. Πήρατε τα πρώτα σας εφόδια και πετύχατε. Σήμερα σας επιβραβεύουμε για τον κόπο που καταβάλατε, για το συστηματικό σας διάβασμα, για τις επιδόσεις σας, για τις δυσκολίες που ξεπεράσατε, για τους πειρασμούς που απαξιώσατε. Βραβεύουμε και την ευθύνη σας, που είναι θεμέλιο της ελευθερίας, όπως είπε και ο μεγάλος μας Καζαντζάκης ‘’Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες. Έχω χρέος μου να σώσω τη γη. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω’’. Εύχομαι να εξελιχθείτε σε καλούς επιστήμονες, επαγγελματίες και χρήσιμους ανθρώπους, ενώ ακόμη τόνισε ότι καμιά κρίση ακόμη και οικονομική δεν κρατά για πάντα και κάλεσε τους νέους να μην επιτρέψουν να τους επηρεάσει η εποχή. «Μη νιώσετε ούτε στιγμή ότι ο αγώνας μπορεί να μην έχει αντίκρισμα στη ζωή σας. Η επένδυση στη γνώση είναι παντοτινή και είναι βέβαιο πως θα ανταμείψει τους κόπους σας πολλαπλά. Μην παρεκκλίνετε και μη συμβιβαστείτε με κάτι μικρότερο από αυτό που έχετε σχεδιάσει. Συνεχίστε να στοχεύετε ψηλά». Συγχαίρω, τέλος, και ευχαριστώ από καρδιάς και τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που μετά το πέρας του ωραρίου της υπηρεσίας τους, έχουν την ευαισθησία να θέλουν να προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε 243 μαθητές, που δεν έχουν την οικονομική άνεση για επιπλέον μαθήματα».

Στην εκδήλωση, που πλαισίωσε η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Θερμαϊκού, παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, ο βουλευτής κ. Δ. Μάρδας, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και οι βουλευτές κ.κ. Τρ. Μηταφίδης, Γ. Λαζαρίδης, Θ. Καράογλου, Αρ. Φωκάς και Α. Γρέγος. Παραβρέθηκαν ακόμη, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, κρατικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της εκπαίδευσης και του κλήρου της περιοχής, καθώς και οι γονείς των βραβευθέντων μαθητών.– φοιτητών.



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας.... αλλά στα τιμώμενα πρόσωπα δεν έχει πει κανείς ότι τα παιδιά για να μεγαλώσουν και να τα καμαρώνουμε χρειάζονται και το παιχνίδι;;;;;;; Σε όλο το δήμο μας έχει δύο ''παιδικές χαρές''' δηλαδή το παιδί που μένει στη Μηχανιώνα πρέπει να κάνει 15 χιλιόμετρα για να πάει στη Περαία να παίξει... συγχαρητήρια στο δήμο μας!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.