Με δελτίο τύπου επιχειρεί να απαντήσει η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού στις κατηγορίες της Συμπολιτείας για υπέρβαση κατά 38.829,48 ευρώ, συν ΦΠΑ της επιβάρυνσης του Δήμου υπέρ του ιδιώτη εργαλάβου καθαριότητας (εδώ).

Το δελτίο τύπου του δήμου Θερμαϊκού:

Η απρόβλεπτη αλλαγή του τόπου μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Δήμου Θερμαϊκού από τον προσωρινό ΣΜΑ Ν. Μηχανιώνας στο ΣΜΑ Δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Πυλαίας, καθιστούν απαραίτητη τη σύναψη νέας συμπληρωματικής σύμβασης του Δήμου μας με την ανάδοχο εταιρεία του έργου «Διαχείριση Απορριμμάτων Δήμου Θερμαϊκού για “24” μήνες».
Το θέμα αυτό θ’ απασχολήσει σήμερα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τακτική συνεδρίασή του, τα οποία καλούνται να εγκρίνουν τη νέα συμπληρωματική σύμβαση προς την αρχική «Διαχείριση απορριμμάτων Δήμου Θερμαϊκού για είκοσι τέσσερεις (24) μήνες» με την ανάδοχο εταιρεία και να εξουσιοδοτήσει το δήμαρχο για την υπογραφή της.
Οι λόγοι που καθιστούν σήμερα απαραίτητη την έγκριση νέας συμπληρωματικής σύμβασης είναι η υποχρεωτική συμμόρφωση του Δήμου Θερμαϊκού με το νέο εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, γεγονός που δεν μπορούσε να είχε προβλεφθεί κατά το χρόνο εκπόνησης της αρχικής μελέτης (Μάρτιος 2015)
Η αντικειμενική και απρόβλεπτη αλλαγή του τόπου μεταφόρτωσης (διάθεσης), λόγω υποχρεωτικής εφαρμογής του νέου ΠΕΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας έως ότου δημιουργηθεί νέος ΣΜΑ της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, δεν μπορεί να γίνει κατανοητή από μερίδα της αντιπολίτευσης, η οποία επιδίδεται σε μία παραπληροφόρηση των κατοίκων, καθώς δεν τους εξηγεί ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων από το μήνα Απρίλιο έως και το Νοέμβριο διεξάγεται έξι ημέρες την εβδομάδα και όχι πέντε όπως τους υπόλοιπους χειμερινούς μήνες.
Όπως, επίσης, και το αυτονόητο, αφού οι συμπληρωματικές εργασίες αφορούν την επιπλέον χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν τα απορριμματοφόρα οχήματα του αναδόχου, η οποία οφείλεται στην αλλαγή του χώρου διάθεσης των απορριμμάτων (από ΣΜΑ Ν. Μηχανιώνας στο ΣΜΑ Δήμου Θεσσαλονίκης περιοχή Πυλαίας)
Ο προϋπολογισμός της εν λόγω σύμβασης ανέρχεται σε 38.829,48€  μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και το ποσό αυτό είναι μικρότερο του 50% του ποσού της αρχικής σύμβασης (1.054.500 € χωρίς ΦΠΑ) όπως ορίζει το άρθρο 25 παρ.4α του ΠΔ 60/2007 ως προϋπόθεση για τη σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης.

Η διοίκηση του Δήμου μας κάνει ό,τι είναι απαραίτητο στο πλαίσιο της νομιμότητας για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι την επιδοκίμασαν και κατά τις δύο, αντικειμενικά, δύσκολες και πρωτοφανείς καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τόσο την πρωτοφανή πλημμύρα της 6ης /7ης Σεπτεμβρίου 2016, όσο  και τη σφοδρή χιονόπτωση στην αρχή του νέου έτους. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.