του ακτιβιστή

Κάθε πολιτιστική προσπάθεια που παρουσιάζεται σε ένα τόπο δεν μπορεί παρά να είναι επαινετέα, εφόσον συμβάλλει στην ψυχαγωγία των πολιτών ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει την καλλιέργεια και την επέκταση του πολιτιστικού ορίζοντά τους. Πόσο μάλλον αν μια εκδήλωση δεν αναλώνεται σε τετριμμένη συνήθεια και πεπατημένη αλλά αναζητά το καινούριο, το διαφορετικό, το αληθινό.

Μια τέτοια μουσική εκδήλωση είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε το Σαββατόβραδο στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη μουσική ενός μεγάλου Έλληνα συνθέτη, του Μίμη Πλέσσα που ετοίμασε και παρουσίασε με σοβαρότητα και τζαζίστικη διάθεση η εκπληκτική ορχήστα σαξοφώνων “ΚU ΚLUX SAX” του Ωδείου Θέρμης της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ, που παράλληλα γιόρταζε τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η βραδιά άνοιξε με βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του συνθέτη που ευχήθηκε επιτυχία στη συναυλία, εξέφρασε τη λύπη του για υποχρεώσεις του εξαιτίας των οποίων δεν του επιτρέπεται να παρεβρεθεί αλλά και την υπόσχεσή του ότι θα φροντίσει του χρόνου να δώσει το παρόν.


Τα πολύ γνωστά τραγούδια του συνθέτη ερμήνευσαν μοναδικά δύο νέοι τραγουδιστές οι Θοδωρής Βουτσικάκης και Ναταλία Λαμπαδάκη, που σε συνδυασμό με την ευρηματική τζαζίστικη ενορχήστρωση, κατάφεραν να απογειώσουν την διάθεση του ακροατηρίου που είχε κατακλύσει το Δημοτικό Θέατρο (που έδειχνε μικρό για την εκδήλωση). Προφανώς ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον διευθυντή του σαξοφωνίστικου συνόλου, Θεόφιλο Σωτηριάδη, που είναι ο εμπνευστής και ψυχή του.
Στη λήξη του μουσικού μέρους τιμητικές πλακέτες για τη δεκάχρονη προσφορά τους στον πολιτισμό απέδωσαν στους KU KLUX SAX η πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ κα Αθηνά Παπαδάκη και ο πρώην Πρόεδρός της και νυν αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.