Γνωρίστε τις Graffiti Grandmas και την Lata 65! Μια ομάδα που δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να αλητέψουν και να διασκεδάσουν, συνδέοντας παράλληλα διαφορετικές γενιές μέσω της τέχνης.



Η ομάδα Lata 65 στην Λισαβόνα είναι μια πρωτοβουλία που προσπαθεί να ''γκρεμίσει'' τα στερεότυπα της ηλικίας! Παρέχει σε μεγαλύτερους ανθρώπους μπογιές, μάσκες και τα σχετικά και μαζί "βανδαλίζουν" ένα τοίχο, μέρος του workshop, στους δρόμους της Πορτογαλίας. Όλα όμως ξεκινούν με θεωρητικά εργαστήρια στα οποία οι μαθητές μαθαίνουν, σε χαλαρό περιβάλλον, την ιστορία της τέχνης του δρόμου και τις διάφορες τεχνικές που υπάρχουν. Μετέπειτα αρχίζουν να δημιουργούν τα δικά τους στένσιλ στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου και μαζί βρίσκουν μέρη στην πόλη και χτυπάνε το τάγκ τους!

Ο στόχος της ομάδας είναι να συνδέσει τις διαφορετικές γενιές μέσω της τέχνης, αλλά επίσης να δώσει την δυνατότητα σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, να μάθουν περισσότερα για το νέο αυτό κομμάτι της πόλης της οποίας ζουν, τα γκραφίτι στους δρόμους, και παράλληλα να αλητέψουν και να διασκεδάσουν! Μια ακόμη μικρή κίνηση, ένα εγχείρημα στο εξωτερικό που βάζει το λιθαράκι του στην αλλαγή της οπτικής της κοινωνίας για τα γκραφίτι στους δρόμους, τη σχέση τους με τον βανδαλισμό και την τέχνη, και φυσικά την αντιμετώπιση του κοινωνικού συνόλου και τη σχέση του με τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Πάρτο σπρέι και δώσε το στη γιαγιά!!

Πριν τις φωτογραφίες γνωρίστε την Luísa Cortesão, μία από τις Graffiti Mothers, θα πούμε εμείς, που δυστυχώς έφυγε πριν λίγο καιρό από την ζωή.

Ωραίο το βιντεάκι

Luísa Cortesão


θεωρητικά και πρακτικά εργαστήρια για την τέχνη του δρόμου - photography Lara Seixo Rodrigues
graffiti grandmas!



η δημιουργία του δικού τους στένσιλ



και tagging!

σε συγκεκριμένα σημεία στην πόλη της Λισαβόνας












μετά από το κάθε εργαστήριο δεν λείπει και το φαγητό /πώς θα μπορούσε άλλωστε με μια ομάδα από γιαγιάδες και παππούδες!



και το λογοτυπάκι

πηγή

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.