του ακτιβιστή

Επειδή υπάρχουν εμπειρότεροι και προφανώς εξυπνότεροι ημών (ποτέ άλλωστε ισχυριστήκαμε πως είμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο) μας έκαναν γνωστό τι μπορεί να παίζει με το θέμα του παραλιακού δρόμου μπροστά στα ΚΑΑΥ.
Εισαγωγικά να πούμε πως προβλέπεται να μετακινηθεί σήμερα μεγάλος αριθμός Αγιοτριαδιωτών ώστε να παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θα θελήσουν μ' αυτόν τον τρόπο να δείξουν την έντονη αντίθεσή τους για το "δούλεμα" όπως λένε του δημάρχου για την δήθεν διάνοιξη ή μη του παραλιακού μετώπου. Είναι έντονα οργισμένοι με τα "παιχνίδια" όπως λένε της παλαιοκοματικού τύπου διοίκησης του Δήμου, που μόνιμα υποβαθμίζει την Αγία Τριάδα.
Στην ουσία τώρα:
Μπορεί από τη ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης (αρχίζει στις 6 μμ στο δημοτικό κατάστημα των Ν. Επιβατών) το επίμαχο θέμα να επιγράφεται.....

ΘΕΜΑ 7ο : Έγκριση της υπ’ αριθ. 10/2017 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που αφορά στην εξέταση αιτήματος για τον αποκλεισμό πεζόδρομου ΚΑΑΥ και διακοπής κυκλοφορίας οχημάτων.

...αλλά όπως μας λένε οι γνωρίζοντες, και δεν έχουμε κανένα λόγο να τους αμφισβητήσουμε, αλλού βρίσκεται η ΟΥΣΙΑ του ζητήματος.
Ουσιαστικά, αν προσέξει κανείς λεπτομερώς την εισήγηση (μπορείτε να την βρείτε εδώ) πρόκειται για την ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

Δηλαδή δεν προχωράει η αρμόδια αντιδήμαρχος με την οριστική παραλαβή, ή έστω την προσωρινή παραλαβή του και προτιμά την διοικητική. Γιατί ;;;


Γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι αυτού του είδους η παραλαβή στέλνει στις καλένδες την όποια αντιπαραβολή και έλεγχο του κόστους των εργασιών της εργολαβίας (κόστος 282.000 €) η οποία θα γινόταν και θα κατέληγε στο αληθινό κόστος (που πολλοί πιστεύουν ότι τα νούμερα είναι ιδιαίτερα διογκωμένα για 170 μέτρα δρόμου, σταμπωτό δάπεδο που είναι φθηνότερο από τις πλάκες πεζοδρομίου, μερικούς στύλους φωτισμού και μερικά παρτέρια ...).
Μια άλλη παράμετρος επίσης που δεν έχει να κάνει με την οφθαλμοφανή και προκλητική υπαναχώρηση Μαυρομάτη για τον άνοιγμα ή κλείσιμου του δρόμου μπροστά από τα ΚΑΑΥ (χωρίς να παραβλέπουμε τις παράτες, τις κορδέλες και τους ασπασμούς) είναι η εξής:
Έχει πέσει πολύ "φιλολογία" αν πρόκειται για δρόμο ή πεζόδρομο ....
Λοιπόν η συγκεκριμένη διάβαση είναι χαρακτηρισμένη ως ΔΡΟΜΟΣ σύμφωνα με έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.
Άρα η έστω διοικητική παραλαβή ως πεζόδρομου τον μετατρέπει ντεφάκτο ως "ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ" ενώ δεν είναι.
Και άρα κλείνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ η πολυσυζητημένη ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ.

Είναι σωστά όλα τα παραπάνω ;;;
Αναμένουμε να ακούσουμε επιχειρήματα υπέρ ή κατά στη σημερινή συνεδρίαση.
Και κυρίως ποιοί θα είναι αυτοί που θα συμμετάσχουν δια της ψήφου τους στο "δούλεμα" των κατοίκων και κύρια της Αγίας Τριάδας.

Για την ιστορία να πούμε ότι ΗΔΗ ο δρόμος έχει κλείσει με τους γνωστούς από το πρόσφατο παρελθόν ογκόλιθους (φωτο).


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.