του ακτιβιστή

Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη, που βύθισαν στην καταστροφή και στην οδύνη τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά έστω και πολύ αργά φαίνεται πως κάτι ξεκίνησε. Φυσικά και τα έργα αποκατάστασης θα έπρεπε να αρχίσουν "προχθές", φυσικά και θα έπρεπε ήδη να ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις των διαμελισμένων δρόμων εξαιτίας της θεομηνίας, φυσικά και θα έπρεπε να αποζημιωθούν οι πληγέντες που απώλεσαν την περιουσία τους ή και τη ζωή τους ΑΛΛΑ να που κάτι δείχνει πως κινείται ....
Μπορεί οι δύο ιδιαίτερα κατεστραμμένοι δρόμοι, στον Πάλιουρα και στην Αγία Τριάδα να περιμένουν καταστρέφοντας αμορτισέρ, τα δύο πρανή σε Αγνάντι Επανομής και Αγία Τριάδα (ΠΙΚΠΑ) να συνεχίσουν να "χάσκουν" μετέωρα και πάντα απειλητικά ΑΛΛΑ το επικίνδυνο πρανές της Μηχανιώνας ήδη αντιμετωπίζεται και μάλιστα κατά τον καλύτερο - όπως νομίζουμε - τρόπο.


Επισκεφτήκαμε το έργο αντιστήριξης που γίνεται, και προχωράει ικανοποιητικά κάτω από το Κέντρο Υγείας που βρισκόταν (τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έδινε και έτσι διαγνώστηκε η κατάσταση από τους ειδικούς ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη)  επισφαλές για κατακρήμνιση και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως  αναθαρρήσαμε. Γιατί είδαμε πως όχι μόνο ξεκίνησαν οι εργασίες αντιστήριξης του ΚΥ Μηχανιώνας αλλά επεκτείνονται, όπως μας είπε η υπεύθυνη μηχανικός του έργου, και θα φτάσουν μέχρι τον βιολογικό. Και είδαμε αλλά και ενημερωθήκαμε για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται (χωρίς να είμαστε ειδικοί) από τον ανάδοχο του έργου.


Ήδη το κατώτερο μέρος της αντιστήριξης με συρματοκιβώτια, πέτρα και γεωυφάσματα έχει φτάσει στο μισό ύψος και επεκτείνεται με εντατικούς ρυθμούς προς τον βιολογικό σταθμό. Δεύτερο στρώμα συρματοκιβωτίων θα τοποθετηθεί μέχρι το ύψος του ΚΥ. Ένα πλήρες εργοτάξιο βρίσκεται σε λειτουργία λίγο μετά την ιχθυαγορά της Μηχανιώνας με όγκους πέτρας, πλέγματα και διάφορα μηχανήματα και οχήματα.
Άρα όλα δείχνουν ότι βάσει και των ρυθμών, στη Μηχανιώνα η αποκατάσταση ξεκίνησε και προχωράει καλά.


Τί γίνεται στα πρανή Αγίας Τριάδας και Αγνάντι ;;;

Τα ερωτήματα τώρα θα πρέπει να υποβληθούν προς τον Δήμο αλλά κυρίως προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία έχουν πιστωθεί τα κονδύλια των 15 εκατομμυρίων από την κυβέρνηση  και οφείλει να εγκαταστήσει εργολάβους ΑΜΕΣΑ στην Αγία Τριάδα και στην Επανομή για να μην βρεθούμε σε καταστάσεις που θα ψάχνουμε όχι αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν στη θάλασσα αλλά πολυκατοικίες  βυθισμένες στη λάσπη.
Οι φωτογραφίες είναι από την κατάσταση (ίδια και απαράλλακτη μετά την μοναδική επέμβαση ενός γκρέιντερ που μάλλον επιτείνει την ανησυχία παρά την απομακρύνει, όπως μας δήλωσαν εναγωνίως κάτοικοι γειτονικών προς το πρανές οικοδομών.
Και δεν έχουν καθόλου άδικο βέβαια ....








Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.