Έγιναν τα εγκαίνια του Περιφερειακού Ιατρείου Αγγελοχωρίου σήμερα το απόγευμα παρουσία του διοικητού της 4ης ΥΠΕ  κ. Στρατή Πλωμαρίτη, της Δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη, προσωπικού του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας με επικεφαλής τον Διευθυντή του κ. Αθανάσιο Συμεωνίδη και πλήθος κατοίκων του Αγγελοχωρίου.
Ο χώρος που διατέθηκε στο Ιατρείο βρίσκεται στο κεντρικό κτίριο του ΚΑΠΗ και δημιουργήθηκε γι' αυτή τη χρήση ήδη από το 2010. Δεν λειτούργησε ποτέ όμως αφού αποφασίστηκε η εξυπηρέτηση αναγκών τοπικού παιδικού σταθμού, που όμως λόγω λίγων παιδιών έπαψε να υφίσταται.

Έτσι ένα παλιός οραματισμός κατέστη εφικτός και από την προσεχή Τετάρτη, και κάθε Τετάρτη (και αν χρειαστεί και άλλες μέρες) θα δέχεται ο γιατρός γενικής ιατρικής τους κατοίκους για εξέταση και προφανώς για συνταγογράφηση.
Όπως ανέφερε και ο διευθυντής του ΚΥ Μηχανιώνας  τα σημερινά εγκαίνια και η έναρξη του ιατρείου οφείλονται τόσο στον Δήμο αλλά και στην 4η ΥΠΕ που ενέταξε στο ιατρικό δυναμικό του Κέντρου Υγείας δύο νέους γιατρούς.

Μπορεί για κάποιους να θεωρηθεί πως ίσως δεν είναι μια μεγάλη αλλαγή αλλά συζητώντας με κατοίκους αποκομίσαμε την εντύπωση πως πρόκειται για σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά τους και αφορά κυρίως τους πλέον ηλικιωμένους, που θα μπορούν να έχουν για πρώτη φορά "γιατρό στον τόπο τους" όπως μας έλεγαν με συγκίνηση.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι κκ Γιάννης Μαυρομάτης, Παναγιώτης Κολλάρας, Θράσος Παζαρόπουλος, Αθανάσιος Συμεωνίδης και ο διοικητής της 4ης κ. Στρατής Πλωμαρίτης. Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Δαμασκηνός. Στην τελετή το παρόν έδωσαν  η αντιδήμαρχος κ. Κατερίνα Χαζηχριστοφή, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Γραμματάς Χάκης και πάρα πολλοί εργαζόμενοι από το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας.
Στους παραβρισκομένους προσφέρθηκαν κεράσματα.

















Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.