Δημόσια Υγεία είναι η επιστήμη και η τέχνη να προλαμβάνεται η νόσος, να προάγεται η υγεία και να επιμηκύνεται η ζωή, μέσα από οργανωμένη προσπάθεια της κοινωνίας.

Η Δημόσια Υγεία είναι επένδυση για τη διατήρηση και βελτίωση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας και βασικός πυλώνας της είναι η Πρόληψη.


Το Κέντρο Υγείας Ν.Μηχανιώνας ως φορέας παροχής υπηρεσιών Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στο πλαίσιο Συναντίληψης και Συνεργασίας με τον Δήμο Θερμαϊκού για την ανάπτυξη σχετικών προγραμμάτων, σχεδίασε το πρόγραμμα μηνιαίων δράσεων ενημέρωσης ενηλίκων «Ρώτα από Κοντά» σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μέσα από παρουσιάσεις θεμάτων που αφορούν γονείς, νέες μητέρες, εκπαιδευτικούς και συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.
Στόχοι του Προγράμματος αυτού είναι :
  •  η διατήρηση και βελτίωση της υγείας στο σύνολο του πληθυσμού του Δήμου μας 
  • η πρόληψη των ασθενειών 
  •  η ενημέρωση των πολιτών για την λύση καθημερινών προβλημάτων υγείας και των φροντιστών χρονίως πασχόντων αλλά και η ενημέρωση των συμπολιτών μας 
  • για το φάσμα λειτουργιών του Κέντρου Υγείας, 
  • για το ανθρώπινο δυναμικό του, ιατρούς, νοσηλευτές, μαίες, επισκέπτριες υγείας, διαιτολόγους, φυσικοθεραπευτές και 
  • για τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στην δύσκολη αυτή εποχή. 
Στην παρούσα πρώτη ενότητα δράσης μας οι ομιλίες - συναντήσεις είναι:


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.