Η Αντιδημαρχία Πρασίνου Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης ενημερώνει όλους τους κατοίκους της περιοχής, πως σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Θεσσαλονίκης απαγορεύεται το κυνήγι σε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αρμοδιότητάς της. Στην απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως  απαγορεύεται η άσκηση κυνηγιού παντός θηράματος, δηλαδή όλων των ειδών άγριας πανίδας (τριχωτών και πτερωτών), στην περιοχή ευθύνης και δικαιοδοσίας του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2017-2018 σε περιπτώσεις εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περίπτωση που επικρατούν καιρικές συνθήκες,  με κύρια χαρακτηριστικά τους,  τη χιονόπτωση μεγάλης διάρκειας και έντασης, τον ολικό παγετό, τους δυνατούς ανέμους ή  πλήρης χιονοκάλυψη του εδάφους και καθιστούν τα είδη της άγριας πανίδας ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής τους, ως δικαίωμα αρχής στο πλαίσιο άσκησης της θήρας, απαγορεύεται το κυνήγι παντός είδους.

kynhgi 2Η παραπάνω απόφαση ισχύει μέχρι και το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2017-2018 και η εφαρμογή και η τήρησή της ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, των Κυνηγετικών Συλλόγων, των ιδιωτικών Φυλάκων θήρας, των Μελών Κυνηγετικών Οργανώσεων και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο Πολίτη.
Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν.Δ. 86/69 &
996/71, του Ν. 177/75.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.