Ο κόσμος της δημοσιογραφίας θρηνεί ακόμη μια φορά. Μια δημοσιογράφος – αγωνίστρια, μέλος της ΕΣΗΕΑ, που πάντα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του πυρός, έχασε τη ζωή της με τον πιο άσχημο τρόπο.

Αυτοί που σοκαρίστηκαν περισσότερο , ήταν οι συνάδελφοί της που δούλεψαν μαζί της πριν από αρκετά χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel .

Οι δημοσιογράφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ όταν ανέφεραν το πρωί ότι μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τους πυροσβέστες που πήγαν να σβήσουν μια φωτιά στα Γλυκά Νερά στη Νέα Ποτίδεα Χαλκιδικής, δεν μπορούσαν να φανταστούν , ότι αυτή η γυναίκα ήταν η συνάδελφός τους που για πολλά χρόνια έκαναν μαζί ρεπορτάζ.

Η Καρολίνα Νούντλ Κάλφα, δούλεψε στον Ant1. Έκανε ρεπορτάζ και στη συνέχεια ανέλαβε την παρουσίαση δελτίων ειδήσεων. Όταν έφυγε από τον Ant1 αρθρογραφούσε σε διάφορα μέσα. Στο Alter Channel δούλεψε αρκετά χρόνια ως ελεύθερη ρεπόρτερ. Πάντα μετρημένη στις κινήσεις και πάντα δυναμική στις αποφάσεις της.


Οι συνάδελφοί της την αγαπούσαν όλοι ανεξαιρέτως γιατί μίλαγε πάντα τη γλώσσα της αλήθειας.

Μητέρα ενός παιδιού. Αγωνιζόταν μόνη της να το μεγαλώσει. Με αξιοπρέπεια. Παρά τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, κατάφερνε τα πάντα στο σπίτι της και όλοι την θαύμαζαν γιατί ποτέ δεν έλεγε τη λέξη «κουράστηκα».

Όταν έκλεισε ο τηλεοπτικός σταθμός Alter Channel και αφού προοπτική να βρει άμεσα δουλειά δεν υπήρχε, αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρά της, στα Γλυκά Νερά στη Νέα Ποτίδεα Χαλκιδικής. Χρήματα για πετρέλαιο δεν υπήρχαν. Το κρύο τσουχτερό. Ο μόνος τρόπος για να ζεσταθεί το σπίτι ήταν τα ξύλα στο τζάκι. Εκεί έμενε με την 76χρονη μητέρα της.

Πριν από μερικά χρόνια μόλις τέλειωσε την ανάγνωση ενός βιβλίου « Ο Γέρος και η Θάλασσα» έγραψε στον τοίχο της στο FB:



« Μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση ενός πολύ αγαπημένου μου βιβλίου. Διαβάζω κάθε φορά που πρέπει να αγωνιστώ για κοινά θέματα , διότι από την φύση μου γίνομαι πύραυλος και ονειρεύομαι. Ονειρεύομαι «θαύματα» αγώνες, πάλη, αντίσταση ! Με τον γέρο ταυτίζομαι, λατρεύω το πείσμα του … την επιστροφή με τις επανωτές επιθέσεις των καρχαριών την γνωρίζω καλά. Με το αποτέλεσμα της ψαριάς του… προσγειώνομαι! Και πάλι όμως η πίστη του σε αυτό με μαγεύει ! Το σίγουρο είναι ότι οφείλουμε να βάζουμε στόχους και να τους κυνηγάμε χωρίς να σκορπάμε τον χρόνο μας. Έρχονται οι εκλογές στην Ένωση Συντακτών. Τόσες παρατάξεις , τόσα μαχαιρώματα,τόσες ίντριγκες, δολοπλοκίες…

Σε εποχή όπου νεόκοποι και κακομαθημένοι <μην πω τίποτε άλλο> Μιντιάρχες μοιράζουν δουλειές αμισθί , θαρρείς και οι δημοσιογράφοι είναι τσιράκια, χρειάζεται Ένωση με τα χέρια λυμένα και χωρίς κόμματα η σπόνσορες από πίσω . Συνάδελφοι εργάζονται για 200, 300, 500 ευρώ ξεπουλώντας τα όνειρα τους στον βωμό των χρεών τους…»

Η Καρολίνα Κάλφα ήταν αγωνίστρια. Δεν ήταν υποκρίτρια. Πάντα δίκαιη. Ο γιός της ήταν περήφανος για τη μητέρα του. Γιατί ήξερε ότι προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα και να τον μεγαλώσει σωστά με ελάχιστα χρήματα. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στα Νέα Μουδανιά. Καλό ταξίδι Καρολίνα !

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.