Με ανακοίνωση η ΕΥΑΘ ενημερώνει για την καταλληλότητα του νερού που προέρχεται από την Αραβησσό. Ήδη περιοχές υδρόπληκτες το τελευταίο πενθήμερο ελπίζεται ότι θα υδροδοτηθούν πλήρως μέσα  στις επόμενες 24 ώρες.
Η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

Ξεκίνησε πριν από λίγο η τροφοδοσία του δικτύου της Θεσσαλονίκης με νερό από τον αγωγό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις.Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης.

Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση. Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται.Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα.

Τσαρουχά: "Υπάρχουν ευθύνες και θα  αποδοθούν εκεί που πρέπει"

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συμμετείχε σήμερα, Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Διοικητήριο ​της Θεσσαλονίκης, με θέμα τα προβλήματα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες. Η Υφυπουργός​ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, δήλωσε:

«Η ΕΥΑΘ αντιμετώπισε μια δύσκολη κατάσταση που οφείλεται σε προβλήματα δεκαετιών. Ο αγωγός επιδιορθώθηκε και τώρα γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για να δοθεί η παροχή νερού στην πόλη.
Προφανώς υπάρχουν ευθύνες και θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να αποδοθούν εκεί που πρέπει. Τη Δευτέρα έχουμε συζήτηση να κάνουμε.
Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να έχουν γρήγορα νερό οι πολίτες της Θεσσαλονίκης».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.