Headlines News :

ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ Ή ΟΧΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ;

bike tracks
Home » , , , , » Σε αναβάθμιση έξι (6) παιδικών χαρών προσβλέπει ο Δήμος Θερμαϊκού με νέα υποβολή σε πρόγραμμα χρηματοδότησης

Σε αναβάθμιση έξι (6) παιδικών χαρών προσβλέπει ο Δήμος Θερμαϊκού με νέα υποβολή σε πρόγραμμα χρηματοδότησης

Written By Χρήστος Ιβάνοβιτς on Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018 | 8.6.18


Άμεσα ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, υπέβαλε αίτημα ένταξης στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών.

Εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης παιδικών χαρών και την ασφαλή λειτουργία αυτών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η χωρίς κινδύνους χρήση τους από τα παιδιά, ο Δήμος Θερμαϊκού επιδιώκει με το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 388.616,00ευρώ, να προβεί σε επεμβάσεις αναβάθμισης έξι (6) παιδικών χαρών του. Από το συνολικό ποσό της πράξης τα 225.000,00 ευρώ καλύπτονται από το πρόγραμμα, ενώ τα υπόλοιπα163.616,00θα καλυφθούν από ιδίους πόρους,

Οι προβλεπόμενες εργασίες προορίζονται για τις παιδικές χαρές Άνω Περαίας στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, Ν. Επιβατών στην Μακεδονομάχου Πύρζα και στη Λογοθέτου, Κάτω Περαίας στην οδό Μηδείας 62Α, Νέας Μηχανιώνας στην οδό Μελίνας Μερκούρη και Επανομής, πλησίον του 3ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίες θα αναβαθμιστούν ώστε να πιστοποιηθεί η καταλληλότητά τους. 

Στόχος του έργου είναι η λειτουργική και αισθητική ανάπλαση και η συνολική αναβάθμιση των παιδικών χαρών, με τη συνακόλουθη δημιουργία ποιοτικών, ασφαλών και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα κοινόχρηστων χώρων - παιδικών χαρών, που αναμένεται να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της δημόσιας αστικής ζωής των κατοίκων της περιοχής, αποτελώντας πόλο αναψυχής για τα παιδιά και τους συνοδούς τους. Επιπλέον, επιδιώκεται η αισθητική ομοιομορφία των χώρων, αλλά και η ενεργειακή ανεξαρτητοποίησή τους, με την τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών στο πλαίσιο της εφαρμογής των αρχών του αειφόρου σχεδιασμού.

Για τη νέα υποβολή χρηματοδότησης έργων του Δήμου Θερμαϊκού, ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ανέφερε : «Συνεχίζουμε σταθερά και συντονισμένα να προετοιμάζουμε και να υποβάλλουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα ολοκληρωμένες προτάσεις, ώστε να είμαστε σε θέση να παραδίδουμε έργα που διευκολύνουν, βελτιώνουν και εξωραΐζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ιδιαίτερης σημασίας όμως είναι και οφείλουν να είναι, όσα έχουν ως κύριους αποδέκτες και άμεσα ωφελούμενους τα παιδιά. Στην περίπτωση αυτή, το χρέος μας απέναντί τους είναι μεγαλύτερο και ανάλογη και η προσπάθειά μας να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στο ρόλο μας».

Share this post :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.

Addthis

Google+ Followers

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Ακτιβιστης - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger |2012 Templates