Πιο κάτω από Βουλγαρία και την Αλβανία λίγο πιο πάνω από την Ινδονησία και τη Μογγολία κατατάσσεται η Ελλάδα στη λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας για το ευ επιχειρείν.

Την 72η θέση, σε σύνολο 190 χωρών, καταλαμβάνει η Ελλάδα στην τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για το επιχειρηματικό περιβάλλον («Doing Business 2019»).

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα γνώρισε επιδείνωση σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιχειρηματικότητα, ενώ κατατάσσεται χαμηλότερα από τη Βουλγαρία (59η θέση) και την Αλβανία (63η θέση) και βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την Ινδονησία (73 θέση) και τη Μογγολία (74η θέση).

Την πρώτη δεκάδα της λίστας απαρτίζουν οι εξής χώρες: Νέα Ζηλανδία, Σινγκαπούρη, Δανία, Χονγκ Κονγκ, Νότια Κορέα, Γεωργία, Νορβηγία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, ΠΓΔΜ.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 44η θέση ως προς την ευκολία έναρξης επιχείρησης και την 39η θέση ως προς τη διαχείριση κατασκευαστικών αδειών. Στην κατηγορία της ηλεκτροδότησης, βρίσκεται στην 79η θέση, καθώς οι διαδικασίες χρειάζονται συνολικά 55 ημέρες. Στην καταχώρηση ακίνητης περιουσίας, «προσγειώνεται» στην 153η θέση.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.