Σε ένα Δήμο Θερμαϊκού ευλογημένο και τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο με το υγρό στοιχείο, με τη ζωή μεγάλου μέρους των κατοίκων του να περιστρέφεται γύρω από αυτό, το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου καραβιού – σύμβολο της ελληνικής ναυτοσύνης – αποτελεί μια όμορφη υπενθύμιση των παραδόσεων του τόπου και μια προσπάθεια διατήρησής τους.

Έτσι, λοιπόν, για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο των φετινών «Αστρογειτονιών», που για 5ο συνεχές έτος μεταφέρουν το Χριστουγεννιάτικο κλίμα σε κάθε γειτονιά του Δήμου απ’ άκρη σ΄ άκρη και των δεκάδων παράλληλων εορταστικών εκδηλώσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, πραγματοποιείται το άναμμα του καραβιού, που έχει στηθεί ενόψει των Χριστουγέννων, στην πλατεία Τσιτσάνη (σιντριβάνι) στους Ν. Επιβάτες.

Η φωταγώγησή του έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 17.00, προσκαλώντας όλο τον κόσμο να παρευρεθεί και στέλνοντας την ευχή, ο συμβολισμός του εθίμου για καινούργια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, να γίνει πραγματικότητα.

Συγχρόνως, την ίδια μέρα, στις 18.00, υποδεχόμαστε τη «Νύχτα των Ευχών», «ανάβοντας» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία της Επανομής, υπό τη συνοδεία μελωδιών από τη Φιλαρμονική του Δήμου, τη μουσική σχολή «ΚΙΘΑΡΙΣ» και τους Lalaland, που αναλαμβάνουν τη διασκέδαση των παρευρισκόμενων.

Οι «Αστρογειτονιές 2018» συνεχίζονται μέχρι και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου με καθημερινές εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε όλους, ικανοποιώντας κάθε γούστο, μεταφέροντας την αγάπη, τη θαλπωρή και την ελπίδα και χαρίζοντας μοναδικές στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πολύς κόσμος στην πετυχημένη εκδήλωση. Τόσος πολύς που δεν έπεφτε καρφίτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.