Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ έχουν μπλέξει άσχημα στο Αφγανιστάν. Το απάνθρωπο καθεστώς της ιμπεριαλιστικής κατοχής με τους απατεώνες, διεφθαρμένους, εμπόρους ναρκωτικών Αφγανούς πολιτικούς και πολέμαρχους, με τα μαζικά νατοϊκά εγκλήματα κατά αμάχων, την προκλητική δράση ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας τροφοδοτούν το μίσος του αφγανικού λαού, το αίσθημα εκδίκησης και την ανάγκη του να απελευθερωθεί από τα διπλά δεσμά.Η αφγανική αντίσταση, με πενιχρά στρατιωτικά μέσα έναντι της μεγαλύτερης ιστορικά πολεμικής μηχανής χτυπά συνεχώς τους κατακτητές, κατορθώνει συχνά συντριπτικά χτυπήματα, αποδεικνύει ότι οι Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ δεν είναι πουθενά ασφαλείς, ενώ το αίσθημα αυταπάρνησης ενισχύεται από ένα πολύ καλό δίκτυο πληροφοριών, που διαπερνά και τα πιο απροσπέλαστα σημεία φρούρησης των ντόπιων ταγματασφαλιτών, αλλά και των δυτικών στρατευμάτων.
Ολοένα οι απώλειες μεταξύ των μισθοφόρων αυξάνονται. Ο Αύγουστος ήταν ο μήνας με τις μεγαλύτερες απώλειες για τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν από το 2001, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, συνολικά τον Αύγουστο σκοτώθηκαν 6 αμερικανοί στρατιώτες. Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Πρέπει να σημειώσουμε το οδυνηρό πλήγμα που υπέστησαν οι αμερικανικές δυνάμεις με την απώλεια 30 στρατιωτών μελών της επίλεκτης μονάδας των Navy Seals, που επέβαιναν σε ελικόπτερο το οποίο κατέρριψαν οι αντιστασιακές δυνάμεις αποδεικνύοντας ότι και ιδιαίτερα κρίσιμες πληροφορίες μπορούν να αντλούν και υψηλή επιχειρησιακή δυνατότητα διαθέτουν.


Το 2011, 418 ξένοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από τους οποίους οι 306 ήταν Αμερικανοί, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας www.icasualties.org. Συνολικά από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί 1.752 αμερικανοί στρατιώτες.
Το υψηλό κόστος της νατοϊκής κατοχής για τα αμερικανικά στρατεύματα, σε συνδυασμό με τον επανασχεδιασμό και την επαναχάραξη των παρεμβατικών πρωτοβουλιών του Πενταγώνου επιβάλλει την απόσυρση 10.000 στρατιωτών μέσα στο 2011 από το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του σχεδίου αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, που θα ολοκληρωθεί το 2014. 


Να υπενθυμίσουμε ότι σειρά χωρών έχουν δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν την αμερικανική φυγή, κάτι που το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνούνται πεισματικά να Πράξουν!

πηγή

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.