Το ΚΑΠΠΑ έχει χαρακτηριστεί ως το στολίδι του δήμου Θερμαϊκού, από όλους. Και δικαίως θα λέγαμε γιατί είναι ένα φανταστικό πολυδύναμο συγκρότημα που περιλαμβάνει γυμναστήρια, γήπεδα, κολυμβητήριο (το μοναδικό στην περιοχή), αμφιθέατρο (το μοναδικό στην περιοχή), ξενώνα για φιλοξενία, μαρίνα σκαφών κ.ά (Δείτε σχετικό αφιέρωμα εδώ). Υπάρχει μεγάλη παραφιλολογία για τον τρόπο που στήθηκε, την εποχή που ήταν υπουργός πολιτισμού ο Βενιζέλος αλλά τίποτα δεν μπορεί να αναιρέσει και να ακυρώσει την τεράστια συμβολή που είχε και πρέπει να έχει στον πολιτισμό και τον αθλητισμό της περιοχής του Θερμαϊκού.

Δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο λόγω της οικονομικής κρίσης και της παντελής έλλειψης εσόδων (πλην αυτών από τη χρήση του κολυμβητηρίου και των γηπεδικών εγκαταστάσεων) αναγκάσθηκε να κλείσει την πισίνα και να υπολειτουργεί με δύο άτομα προσωπικό (που έχει να πληρωθεί εδώ και οκτώ μήνες).
Γνωρίζουμε ότι ο Πρόεδρός του κ. Ματζάρης ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το σημαντικό έργο του. Ο Δήμαρχος κ. Αλεξανδρής απέρριψε την πρόταση (αν και επί χρόνια η βλέψη και η γκρίνια των στελεχών της παράταξής του ήταν ότι το ΚΑΠΠΑ πρέπει να το διαχειρίζεται ο Δήμος) αν και θα μπορούσε να εξευρεθούν τρόποι συνδιαχείρισης που και έσοδα θα μπορούσαν να αποφέρουν αλλά και τεράστιο κέρδος (υλικό, πολιτικό, δημοτικό) θα προσέδιδε στην διοίκηση του Δήμου. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε αν η άρνηση συνεργασίας οφείλεται σε ανυπέρβλητα αντικειμενικά εμπόδια ή στην συνήθη ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής που αφού αναλώνεται στην ανεπιτυχή προσπάθεια διαχείρισης της καθημερινότητας αδυνατεί να βάλει έστω και ένα σημαντικό και μεγάλο στόχο και να παλέψει για την υλοποίησή του.

Ένα όμως χθεσινό περιστατικό μας κάνει να πιστεύουμε πως μάλλον υπάρχει κακή διάθεση συνεργασίας και ίσως σχέδιο υποβάθμισης του ΚΑΠΠΑ. Ενώ ο χώρος δίπλα στα κτίρια έγινε σκουπιδότοπος (από πέρσι) με τη απόθεση κλαδιών με σκοπό την θράση και κονιορτοποίησή τους (που δεν έγινε) τώρα γίνεται απόπειρα ( εντολή Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΘ είχε ο οδηγός να εκκενώσει εκεί το φορτίο, όπως μας πληροφορήσανε) να μετατραπεί σε βοθροσυλλεκτήριο. Ο χειριστής του οχήματος που φαίνεται στην φωτογραφία αδειάζει το φορτίο του βυτίου (που προηγούμενα είχε καθαρίσει φρεάτια της Περαίας) πίσω από το ΚΑΠΠΑ. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Τι άλλο θα δούμε;

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.