Πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν δύο ποσοστιαίων μονάδων, δίνει η δημοσκόπηση της Marc, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας “Επενδυτής”.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει ποσοστό 29,7% έναντι 23,2% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Οκτώβριο του 2013 και Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει ποσοστό 27,8% έναντι 21,8%, αντιστοίχως.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 8,8% έναντι 6,9% κατά την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λαμβάνουν 8,8%, έναντι 6,9%, το ΚΚΕ 6,6% έναντι 5,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,4% έναντι 5% και η Δημοκρατική Αριστερά 5,8% έναντι 4,5%.
Το “άκυρο-λευκό” διαμορφώνεται σε 6,5% και η αδιευκρίνιστη ψήφος σε 15,3%.
Με συνολικό ποσοστό περίπου 60 % των δύο διεκδικητών, δεν είναι υπερβολή να εκτιμηθεί ότι πάμε για μια δικομματική σύγκρουση στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.