Ένα σκληρό βίντεο με μαρτυρίες και ντοκουμέντα από την κακοποίηση, τον δημόσιο εξευτελισμό και τις επιθέσεις που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία, έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός Ηuman Rights Watch, μαζί με άρθρο στο οποίο παρατίθενται όλα τα στοιχεία για την έξαρση της ομοφοβίας και τον ρατσισμό απέναντι στην LGTB κοινότητα στη χώρα. Tα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Νέα ντοκουμέντα από την κακοποίηση που δέχονται LGTB άτομα στη Ρωσία αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη στο Channel 4, όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Hunted: the terror facing gay people in Russia». Διαμαρτυρίες σε παγκόσμιο επίπεδο διοργανώνονται από οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, ενάντια στην ρωσική κυβέρνηση, ενόψει της έναρξης των Αγώνων του Σότσι.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης και των αρχών απέναντι στο κύμα βίας που ξεσπά είναι χαρακτηριστική και συνδέεται με αντιομοφυλοφιλικούς νόμους στη Ρωσία.

Όπως τονίζει το Human Rights Watch, η απουσία των σχετικών στοιχείων καθιστά αδύνατη τη μέτρηση για τη βία και τις παρενοχλήσεις που αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2013, αλλά το σύνολο των θυμάτων και των ομάδων LGBT που επικοινωνούν με τον οργανισμό επιβεβαιώνουν κλιμακωτή αύξηση των κρουσμάτων.




πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.