Η σημερινή (Κυριακάτικη) συζήτηση στο radio-activistis με προσκεκλημένο τον Σπύρο Κουζινόπουλο, συγγραφέα μπλόγγερ και δημοσιογράφο, μπορεί αρχικά να αφορούσε την παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου αλλά εξελίχθηκε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για ένα πλήθος θεμάτων. Από την κρίση στην Ουκρανία, τον τζόγο, την δίωξη του χρυσαυγίτη γιατρού, μέχρι την προγραμματισμένη διαδικασία ανάδειξη επικεφαλής της Συμπολιτείας αλλά και κριτική για την ανέξοδη πρόταξη μεγαλόσχημων ανεδαφικών υποσχέσεων από υποψηφίους δημάρχους στον Θερμαϊκό.
Ο Σπύρος Κουζινόπουλος, χωρίς να διστάσει ξεδίπλωσε τις σκέψεις του για πολλά ζητήματα που απασχολούν τους δημότες Θερμαϊκού και όχι μόνο.

Για το βιβλίο και τις δολοφονίες Πολκ και Ζεύγου


Την προσεχή Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 7 μμ παρουσιάζεται το βιβλίο του «ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ», στη αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ στους Ν. Επιβάτες. Με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός θελήσαμε να μάθουμε για την έρευνα που έκανε και τα συμπεράσματα που αποκόμισε καθώς και για τα σημαντικά στοιχεία που φανερώνονται μέσα από το βιβλίο στον αναγνώστη.

Μας μίλησε για τα κοινά σημεία που υπάρχουν στις 6 δολοφονίες που πραγματεύεται το βιβλίο και που αποκαλύπτουν τον ενεργό ρόλο που διαδραμάτισε το "βαθύ κράτος" (έτσι ορίζει την σχέση κράτους και παρακράτους) στην εκτέλεση αλλά και στην συγκάλυψή τους.
Μας ανέφερε συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τις δολοφονίες του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ και του δημοσιογράφου και μέλους του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ Γιάννη Ζεύγου. Μας έδειξε τον ρόλο που έπαιξαν σ΄αυτές οι Ν.Μουσχουντής αλλά και Ναπολέων Ζέρβας. Μας πληροφόρησε για τις ταλαιπωρίες που υπέστησαν πλήθος αγωνιστών από τις δολοπλοκίες αλλά και το ρεζίλι των σκευωρών με τις αστήρικτες και πολλάκις ανασκευασθείσες ψευδείς ανακοινώσεις τους που αναφερόταν στα κίνητρα και τους δράστες(;) των δολοφονιών.
Προβληματισμό δημιουργεί (το χαρακτήρισε ως όνειδος) η ονοματοδοσία οδών και πλατειών με ονόματα των δολοπλόκων και σκευωρών.

Ακούστε το αντίστοιχο ηχητικό ντοκουμέντο για την υπόθεση Τζορτζ Πολκ:



Ακούστε το αντίστοιχο ηχητικό ντοκουμέντο για την υπόθεση Γιάννη Ζεύγου:



Για την Ουκρανία και το αέριο της Επανομής

Στο τρίτο μέρος της συνέντευξης μιλήσαμε για την εκρηκτική κατάσταση στην Ουκρανία και τι συνέπειες έχει για την ευρύτερη περιοχή αλλά και πως πλέον αλλάζει ο τρόπος επεμβάσεων των επικυρίαρχων οικονομικά δυνατών κρατών στην διεθνή σκακιέρα.
Με αφοπλιστική ευθύτητα  ο κ. Κουζινόπουλος αναφέρθηκε στα "μεγαλεπίβολα" και "μεγαλόπνοα" προεκλογικά σχέδια υποψηφίων δημάρχων του Θερμαϊκού που οραματίζονται να καταστήσουν αυτάρκη ενεργειακά όχι απλά την περιοχή του Θερμαϊκού αλλά και συνολικά την Κεντρική Μακεδονία με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Επανομής.
Ακούστε το αντίστοιχο απόσπασμα:




Για την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και τα "φαβορί"

Ακούστε την άποψη του Σπύρου Κουζινόπουλου για τις υποσχέσεις αυτών που θα αλλάξουν τον Θερμαϊκό σε 30 μέρες αλλά και για το Αλεξάντερλαντ και την Θερμαϊκή Ριβιέρα και τα άλλα ευφάνταστα σενάρια. Χρειάζεται όπως λέει μια στιβαρή δημοτική αρχή ο Θερμαϊκός που να μπορεί να διεκδικεί και να φέρει στο επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα του δήμου.
Χαρακτηρίζει πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία της εκλογής του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου που πραγματοποιεί η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. Μπορεί όπως μας είπε η πρωτοβουλία να προήλθε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συμμετέχω (χωρίς να ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ)  γιατί είναι μια ανοιχτή διαδικασία που απευθύνεται σε όλους του δημοκράτες και έχει τις προϋποθέσεις να γίνει η νέα διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού.



Για τον τζόγο και τον χρυσαυγίτη γιατρό

Στο τελευταίο μέρος της συζήτησης ακούστε τις πολύ σημαντικές απόψεις για την επαναφορά του τζόγου από την κυβέρνηση μέσω των τηλετζόγου στα κανάλια αλλά και την συνολική θέση του για τον φασισμό και ρατσισμό με αφορμή την περίπτωση της εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου  στο νευρολόγο της Μηχανιώνας που αρνείτο να εξετάσει Εβραίους ασθενείς στο ιατρείο που του παραχώρησε ο Δήμος στο Δημαρχείο της πόλης.



Ακτιβιστής

ΥΓ Το μαγκαζίνο του ακτιβιστή   με την συνέντευξη του κ. Κουζινόπουλου θα μεταδοθεί σε επανάληψη (όπως και όλες οι εκπομπές) την Δευτέρα στις 12 μμ και την Τρίτη στις 6 μμ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.