Ο Γιαννίκος είναι ο Γιαννίκος Καρυπίδης. Ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας της νυχτερινής διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη. Ο δημιουργός των Δειλινών και του Can-Can στη Νεάπολη, της Καπνουλού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, του Χρυσού Βαρελιού στην Αθήνα, της μπουάτ Θεμέλιο στην Θεσσαλονίκη, του Ζορμπά (Διογένης Παλλάς) και της Όπερας Club. Είναι αυτός που συνέδεσε το όνομά του με την αλλαγή των νυχτερινών κέντρων φτιάχνοντας την Θεσσαλονικιά. Είναι αυτός που με καινοτόμες ιδέες άλλαξε τη "νύχτα" στη Θεσσαλονίκη και αυτός που έφερε τα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού στην συμπρωτεύουσα.

Είναι ο λεβέντης και "πρώτος μάγκας", ο Γιαννίκος. Ο φίλος και συνδημότης μας που αποτελεί την ζωντανή εγκυκλοπαίδεια της μουσικής νυχτερινής Θεσσαλονίκης των τελευταίων 50 χρόνων.

Είχαμε την τιμή να τον φιλοξενήσουμε στο χθεσινό Κυριακάτικο μαγκαζίνο του radio-activistis και μας μίλησε ....(γιατί άλλο;) για τις αναμνήσεις  και για πολλές μεγάλες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου: για τον Στράτο Διονυσίου, τον Γιάννη Πάριο, τον Γιάννη Πουλόπουλο, τον Γιώργο Νταλάρα, την Θάλεια και τόσους άλλους. Αλλά και για τον Μπουτάρη, όπως και για ιστορίες από την περίοδο της χούντας.
Ακούστε μια άλλη συνέντευξη .... με τον αυθεντικό Γιαννίκο και χαρείτε τον !!!
Γιαννίκο σ' ευχαριστώ πολύ.

Ακούστε τον ... χείμαρρο  Γιαννίκο (κάποιες διακοπές οφείλονται στο διαδίκτυο κατά την εγγραφή):
1ο μέρος:


2ο μέρος:


ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.