Παραθέτουμε επιστολή συμπολίτη μας που αποκαλύπτει ανάγλυφα την σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η εταιρία "Φυσικό Αέριο Θεσσαλονίκης"  πελάτες της (ΑΝΕΡΓΟΥΣ) που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καταβάλουν τις συνολικές οφειλές τους προς αυτήν. Η ανάλγητη πολιτική της εταιρίας (ή μήπως των δικηγόρων που στήσανε μηχανή αγωγών; αναρωτιέται ο αναγνώστης μας) προκύπτει ουσιαστικά από την άρνησή της να δεχθεί έναν ευνοϊκό διακανονισμό του χρέους και διακόπτει την παροχή αερίου έως την εκδίκαση αγωγής της που ορίστηκε να γίνει μετά από 5 χρόνια (6/5/2019). ΕΛΕΟΣ !!!!
Διαβάστε την επιστολή:

Θεσσαλονίκη 03/06/2014


Κύριοι καλημέρα

Είμαστε μία 5μελής οικογένεια.
Εγώ Γιώργος 60 χρ., η σύζυγος μου Ελένη 54 χρ., ο γιος Αλέξανδρος 27 χρ., η κόρη μου Μαρία 29 χρ. και ο εγγονός μου Γιώργος-Λώρενς 3,5 χρονών.
Η κόρη μου και ο εγγονός μου ζούνε μαζί μας γιατί είναι σε διάσταση με τον σύζυγό της.
Δυστυχώς η οικονομική κρίση μας έκανε και τους τέσσερις ενήλικες άνεργους.
Προσπαθούμε να τα «βγάλουμε πέρα» με τα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιων ανέργων, όσο αυτό είναι δυνατόν.
Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένα χρέος 720 ευρώ περίπου προς την εταιρεία Φυσικό Αέριο Θεσσαλονίκης.
Πρίν από 2 μήνες, (τότε το χρέος ήταν 640 ευρώ) πήγα στην εταιρεία και ζήτησα να γίνει διακανονισμός του χρέους, μου απάντησαν ότι  θέλουν 300 προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε 4 δόσεις.
Τους απάντησα ότι δεν έχω την δυνατότητα να δώσω τα 300 αλλά μπορώ να βάζω στον λογαριασμό 100 ευρώ περίπου, πράγμα  που έκανα κάθε μήνα.
Πίστευα ότι βλέποντας την κίνηση στον λογαριασμό οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν θα προχωρούσαν σε μονομερείς ενέργειες.
Δυστυχώς μου ήρθε μία αγωγή από τον δικηγόρο της εταιρείας για το χρέος μου με ημερομηνία εκδίκασης 6/5/2019 !!!, και έκοψαν την παροχή του φυσικού αερίου.
Πήγα ξανά στο Φυσικό αέριο Θεσσαλονίκης και ζήτησα να γίνει νέος διακανονισμός και επανασύνδεση, προσκομίζοντας και τις 4 κάρτες ανεργίας όλης της οικογένειας.
Η απάντηση ήταν, να πληρώσω 360 ευρω προκαταβολή μαζί και τα έξοδα της αγωγής 80 ευρώ(σύνολο 440 Ε) για να γίνει η επανασύνδεση, και τα υπόλοιπα σε δόσεις των 100 ευρώ.
Να σημειώσω ότι όση ώρα ήμουν εκεί ήρθε ένας ακόμη πελάτης με  οφειλή 120 Ε που του έκαναν και εκείνου αγωγή δηλ 120+80 Ε, τότε αναρωτήθηκα μήπως υπάρχει μία βιοτεχνία παραγωγής αγωγών από τον δικηγόρο της εταιρείας ?
Αυτό που ζητώ από την εταιρεία Φυσικού Αερίου είναι, να γίνει  διακανονισμός χωρίς την υπέρογκη για εμένα προκαταβολή και μόνο με μηνιαίες δόσεις των 120 ευρώ περίπου ώστε να γίνει εξόφληση όλου του χρέους πριν αρχίσει ο επόμενος χειμώνας.
Σίγουρα δεν είμαστε η μόνη οικογένεια που αντιμετωπίζει τα ίδια οικονομικά προβλήματα υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Θεσσαλονίκη.
Το Φυσικό Αέριο είναι μεν μία εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου αλλά είναι και μία εταιρεία Κοινής Ωφέλειας άρα πρέπει να αντιμετωπίζει την κοινωνία με τον ανάλογο τρόπο.
Το μόνο που ζητώ είναι να γίνει η διευκόλυνση για να μπορέσω να ξοφλήσω το χρέος μου.

Ευχαριστώ
Γιώργος Δασκάλου
Θεσσαλονίκη
6972581216  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.