του Θοδωρή Ζδούκου *
Σε λίγες ώρες ξημερώνει Κυριακή.
Σε λίγες ώρες θα έχουμε μια ιστορική εκλογική μάχη, καθοριστική για τις εξελίξεις στην καθημερινότητά μας, στις ζωές μας, στη χώρα και την Ευρώπη. Όλοι οι λαοί της Ευρώπης έχουν στραμμένα τα μάτια τους πάνω μας κι όχι άδικα. Όλα αυτά τα χρόνια της δολοφονικής λιτότητας και της βάρβαρης ταξικής πολιτικής, που αναίρεσε στοιχειώδη κατακτημένα δικαιώματα, οι λαοί της Ευρώπης παρακολουθούσαν στενά τις εξελίξεις στην χώρα μας, κινητοποιήθηκαν, οργανώθηκαν και δικτυώθηκαν, κι αυτό γιατί και στις χώρες τους διαπίστωσαν πόσο ισοπεδωτική μπορεί να γίνει αυτή η πολιτική.
Σε αυτή την εκλογική μάχη οι ψηφοφόροι καλούνται να πάρουν θέση ευθύνης και να ρίξουν ψήφο ανατροπής και προοπτικής. Αυτοί οι ίδιοι πολίτες που τόσα χρόνια απαξιώθηκαν, τρομοκρατήθηκαν, υπέφεραν, έχασαν την αξιοπρέπειά τους, το χαμόγελό τους και την ελπίδα τους. Αυτή η χειμαζόμενη κοινωνία, που τα χρόνια που πέρασαν κατάφερε χωρίς καμία απολύτως στήριξη να συνεννοηθεί και να φτιάξει μέτωπα αντίστασης, να συμβάλλει σε δομές αλληλεγγύης, να αντισταθεί στη φασιστική απειλή, να στηρίξει τον λαό της χώρας κι όχι μόνο, έχει να προσφέρει πολλά σε αυτή την αλλαγή σελίδας, όχι απλά μόνο με την ψήφο της, αλλά και με την κριτική της και τη δημιουργική συμβολή της.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς που πιθανά θα προκύψει είναι «καταδικασμένη» να υποταχθεί στις ανάγκες της κοινωνίας. Αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, από την επόμενη κιόλας μέρα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και θα μπει σε μια διαπραγμάτευση για το χρέος με άλλους όρους. Η πολιτική είναι αυτή που κάνει την κατάσταση δυναμική και αποδεικνύει πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Το σύνθημα ότι «δεν αλλάζει τίποτα» καταρρέει πριν καν διατυπωθεί και διαψεύδεται από τις εξελίξεις. Πριν καν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας – απλώς και μόνο στο ενδεχόμενο – έχουμε σημαντικές εξελίξεις που επηρεάζουν όλη την Ευρώπη.
Λίγες ώρες απομένουν για να αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται να γίνουν πραγματικότητα αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια της δολοφονικής μνημονιακής πολιτικής, αλλά από τότε που έγκαιρα η Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα δεν υπάκουσαν στο «τέλος της ιστορίας» και αντιστάθηκαν στη λάιλαπα του νεοφιλελευθερισμού. Όπως στη ζωή, έτσι και στην πολιτική είναι σημαντική η παράμετρος του «timing». Το timing λοιπόν είναι ΤΩΡΑ.
Τώρα θα πάρουμε θέση σε αυτή τη διαμάχη, που δεν είναι μόνο πολιτική αλλά και αξιακή.
Τώρα θα εφαρμόσουμε όλα αυτά που συζητάμε και εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας χωρίς εκπτώσεις και καθυστερήσεις.
Τώρα θα αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και την αξιοπιστία του Πολιτικής.
Τώρα θα ανακόψουμε την ανθρωπιστική κρίση.
Τώρα θα ξανακερδίσουμε πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια και το χαμόγελό μας.
Σε λίγες ώρες ξημερώνει, όχι απλώς μια Κυριακή.
Σε λίγες ώρες ξημερώνει το μέλλον που χτίζουμε χρόνια.

Ο Θοδωρής Ζδούκος είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Θεσσαλονίκης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.