Προκλητική επέμβαση Σόιμπλε  με την απαράδεκτη δήλωση : «Λυπάμαι για τους Έλληνες». Αυτό φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας   σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί, λίγες μόλις ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup.
Οι έλληνες διαπραγματευτές θα επιχειρηθεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα σκληρό ακροατήριο στο σημερινό Eurogroup και το γεράκι των Γερμανών φροντίζει να βρεθεί σε καλύτερη θέση στις συνομιλίες προσβλέποντας σε καλύτερο παζάρι. Για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού δεν διστάζει να προσβάλλει του Έλληνες συνολικά και να λοιδωρεί την πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνησή τους κατηγορώντας την για για «ανεύθυνη» συμπεριφορά. 
Είχε συνηθίσει ο Γερμανός αλαζών να χειρίζεται την ενδοτική στάση των δουλοπρεπών προηγούμενων κυβερνήσεων και προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό της χώρας και πιέσεις στην ελληνική αποστολή εθνικών διαπραγματευτών.

Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε ότι το θέμα κατά την αποψινή συνάντηση δεν είναι να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, αλλά «να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική» και πρόσθεσε ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχολιάζουν πως «το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας». 

Αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου». 

«Η Γερμανία δεν θέλει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», επισήμανε ο Β. Σόιμπλε, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει κάτι τέτοιο και να λάβει περαιτέρω βοήθεια από την ΕΕ, θα πρέπει η κυβέρνηση να πληροί τουλάχιστον το μίνιμουμ των προϋποθέσεων. Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. 

«Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Ελληνες» σχολίασε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ». 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.