του ακτιβιστή

Είχαμε τους τελευταίους μήνες γίνει  ως περιοχή πρωτοσέλιδα στον τύπο σχετικά με τις τραγελαφικές καταστάσεις που κατά καιρούς παρατηρήθηκαν στα κοιμητήρια του τόπου μας κατά τις τελετές κηδειών (δες εδώ). Να όμως που τα προβλήματα επανεμφανίζονται, ενώ πιστέψαμε πως είχε μπει κάποια τάξη στην λειτουργία των κοιμητηρίων του Δήμου. Δεν γνωρίζουμε αν ευθύνεται η υπεύθυνη κ. Έλλη Κωνσταντινίδου - Γεώργαρου αλλά νομίζουμε ότι, μετά και το χθεσινό περιστατικό, που συζητείται έντονα στους Ν. Επιβάτες, οφείλει να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Κατά διασταυρωμένες πληροφορίες του ακτιβιστή η νέα δυσλειτουργία παρατηρήθηκε χθες κατά την κηδεία του μπαξετσιφλιώτη κ. Γεώργιου Ψάλτη. Όταν μετά την επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία οι συγγενείς και συμπολίτες που ακολούθησαν την σορό έφτασαν στα μνήματα, έκπληκτοι διαπίστωσαν πως δεν είχε ανοιχθεί ο λάκος και έλλειπε ο υπεύθυνος εργάτης - υπάλληλος του Δήμου. Αφού δεν υπήρχε άλλη ορατή λύση οι συγγενείς απευθύνθηκαν σε ιδιοκτήτη παρακείμενης αποθήκης, από όπου  δανείστηκαν τα κατάλληλα εργαλεία (φτυάρια, κασμάδες κλπ) με τα οποία φρόντισαν να διευρύνουν παρακείμενο τάφο που πρόσφατα είχε πραγματοποιηθεί εκταφή.

Και έτσι συνεχίστηκε η νεκρώσιμη τελετή και πραγματοποιήθηκε η ταφή, όπως καταλαβαίνετε με επιπλέον συγκινησιακή φόρτιση αλλά και οργή.

Ερωτήματα αναπάντητα, όπως μας μεταφέρθηκαν, παραμένουν τα εξής:

Η δικαιολογία στην ανάλογη περίπτωση του περασμένου Σεπτεμβρίου αποδόθηκε και σε κακή συνεννόηση μεταξύ του γραφείου κηδειών και των εργαζομένων στα κοιμητήρια. Που μπορεί να οφείλεται στο χθεσινό περιστατικό η λάθος διαχείριση που εξόργισε συγγενείς και φίλους του νεκρού, με δεδομένο ότι την κηδεία είχε αναλάβει το γραφείο τελετών της Τουριστικής Επιχείρησης του Δήμου;

Τι δεν πάει καλά με την διεύθυνση και λειτουργία των κοιμητηρίων ;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.