Για την ύπαρξη ενός γρήγορα εξαπλώμενου ιού προειδοποίησε τους πολίτες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εξαπλώνεται σε περίπτωση που οι χρήστες «πατήσουν» σε ανάρτηση με πορνογραφικό βίντεο, στην οποία έχουν επισημανθεί από φίλους τους.

Εάν ένας χρήστης επιλέξει να προβάλει το βίντεο, τότε μεταφέρεται σε μια απατηλή ιστοσελίδα στην οποία παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και, στη συνέχεια, σταματάει η αναπαραγωγή του και εμφανίζεται μήνυμα που ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να «​κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player.

Εάν ο χρήστης συναινέσει στο να «κατέβει» το αρχείο, τότε μολύνεται από έναν ιό που έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του​ μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να ​υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως. Επίσης, είναι πιθανό να αναρτά αυτόματα αντί του χρήστη μηνύματα στο κοινωνικό δίκτυο.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστά στους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν επιλέξουν να προβάλουν ένα περιεχόμενο και προτείνει τη χρησιμοποίηση εφαρμογών ασφαλείας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.