Απότομα διακόπηκε η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι καθώς μια ακτιβίστρια, 21 ετών από το Αμβούργο, μπήκε μέσα στην αίθουσα, ανέβηκε πάνω στο γραφείο, και φώναξε «Κάτω η δικτατορία της ΕΚΤ» πετώντας κομφετί και άλλα αντικείμενα πάνω στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στη συνέχεια επενέβησαν οι άνδρες της ασφαλείας και την απομάκρυναν. Ο Μάριο Ντράγκι αποχώρησε προσωρινά από την αίθουσα. Επέστρεψε λίγο αργότερα για να συνεχίσει τη συνέντευξη Τύπου. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η φεμινιστική ακτιβιστική οργάνωση FEMEN, μέσω μηνύματος στο Twitter.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ, για το περιστατικό γίνεται έρευνα και από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως η ακτιβίστρια είχε διαπιστευθεί ως δημοσιογράφος, ενός ειδησεογραφικού οργανισμού, που όμως δεν εκπροσωπούσε. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να περάσει στην αίθουσα. Από την ΕΚΤ σημειώνεται πως η 21χρονη, όπως και όλοι οι επισκέπτες, είχε περάσει από έλεγχο ταυτότητας αλλά και από ανιχνευτή μετάλλων πριν μπει στο κτίριο. 


Δείτε το βίντεο














πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.