Η Αγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Βατικανό για διαβουλεύσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αφού ο Πάπας χαρακτήρισε "πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα" τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων στην Τουρκία.
Νωρίτερα, η Άγκυρα είχε εκφράσει την οργή της για το μήνυμα του Ποντίφικα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσογλου χαρακτήρισε "αβάσιμη" και "μακράν της ιστορικής πραγματικότητας" τη χρήση της λέξης "γενοκτονία". "Η δήλωση του πάπα, που είναι μακράν της νομικής και ιστορικής πραγματικότητας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή", έγραψε ο Τούρκος υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα στην διαδικτυακή της πύλη, τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι δηλώσεις του ποντίφικα πρόκειται να προκαλέσουν πρόβλημα  εμπιστοσύνης στις σχέσεις της Τουρκίας με την Αγία Έδρα.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.