"Ο εξαναγκασμός της ελληνικής κυβέρνησης να υποκύψει, θα δημιουργούσε ένα τραγικό προηγούμενο για την ευρωπαϊκή δημοκρατία και θα μπορούσε να θέσει σε κίνηση μια ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή αντίδραση", τονίζει ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος εκτιμά πως "μας αρέσει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη".

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή στην αρχή της ελληνικής κρίσης, κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους να δεχθουν μια προσωρινή αναστολή των πληρωμών της Αθήνας και επέκρινε επανειλημμένα τον "βλακώδη" η "καταστροφικό" χαρακτήρα των "αυστηρών δημοσιονομικών προσαρμογών" που ήταν ο κανόνας στην ευρωζώνη στη διάρκεια της κρίσης.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν διατυπώνει την πρότασή του σε μια τρισέλιδη δήλωσή του στα αγγλικά και τα γαλλικά με τίτλο "Περί του να μαθαίνει κανείς από τα λάθη του", την οποία δημοσιοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.