Γράφει ο Γιώργος Αλεξάτος

 Βγήκαν παγανιά οι θεματοφύλακες της κομματικής ενότητας και της μονολιθικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, και ανεμίζουν και πάλι τη χιλιομπαλωμένη σημαία του 36%, που στην πλειονότητά του, λένε, στηρίζει το νέο μνημόνιο, αντιπαραβάλλοντάς το με το 4% του πυρήνα του κόμματος.

Μα είναι τόσο αφελείς; Πιστεύουν, πράγματι, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφτανε το 17% και αμέσως μετά το 27% και τελικά το 36%, αν έλεγε στον κόσμο πως όταν γίνει κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο;
Αυτό το 32% που μετακινήθηκε προς τ' αριστερά το έκανε ακριβώς γιατί βρέθηκε ένα κόμμα που απαντούσε στο αίτημά του να σταματήσει η μνημονιακή πολιτική. Δεν στράφηκε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή στο ΚΚΕ που αναφέρονται σε πιο σαφή αντικαπιταλιστική πολιτική. γιατί ήλπιζε πως υπάρχει δυνατότητα άμεσης απαλλαγής από τα μνημόνια, όπως του έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός ο κόσμος είναι που θα "την κάνει", ακριβώς όπως την έκανε κι από τα άλλα μνημονιακά κόμματα. Και ο Τσίπρας θα περάσει στην Ιστορία με τη στάμπα του πολιτικού που τσαλαπάτησε την εμπιστοσύνη ενός λαού. Με τη στάμπα ενός νέου Τσιριμώκου..

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.