Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στην είσοδο του χώρου στάθμευσης της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ για το γεγονός ότι το ίδρυμα ζητούσε μηνιαία συνδρομή 20 ευρώ από δύο φοιτητές με αναπηρία για να τους επιτρέπεται να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ του κτηρίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Αντώνης Ρέλλας από την Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδενική Ανοχή» έκανε λόγο για κατάπτυστη απαίτηση, δεδομένου ότι το κτήριο είναι δημόσιο.

Λίγο αργότερα η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ ανακοίνωσε ότι υπήρξε «σημαντική νίκη» και έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση από την Εταιρεία Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία αναφέρεται ότι «οι φοιτητές ΑμεΑ του ΕΚΠΑ δύνανται να σταθμεύουν δωρεάν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών».

Νωρίτερα και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ είχε στραφεί κατά των πρυτανικών αρχών για την επίμαχη απόφαση, ζητώντας την ανάκλησή της.

«Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι, αλλά μετατρέπονται σε μια κοινωνικά, πολιτισμικά και εκπαιδευτικά περιθωριοποιημένη ομάδα. Η περιθωριοποίησή τους δεν είναι συνέπεια της βλάβης που τα σώματά τους φέρουν. Είναι συνέπεια των αντιλήψεων, των πολιτικών και των πρακτικών που εφαρμόζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.