Ο δήμαρχος Θερμαϊκού μάλλον αισθάνεται ασφαλής (έχει ήπια αντιπολίτευση) και υπερήφανος για τα έργα του γι αυτό και δηλώνει εντός του δημοτικού συμβουλίου ότι έχει στόχο να επεκτείνει τη λειτουργία του δήμου επιχειρηματία!!!!

Συνεχίζει τη λειτουργία του γραφείου κηδειών μέσω της Τουριστικής Επιχείρησης και ξεκινά διαφημιστική εφημερίδα του δήμου. Στα βήματα του Αλεξανδρή!!!

Παράλληλα δηλώνει αδυναμία της αποκομιδής των απορριμμάτων από πλευράς δήμου και δίνει την καθαριότητα σε ιδιώτη εργολάβο. Γιατί άραγε;

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με την τεχνική υπηρεσία που μονίμως αρκείται στο να ελέγχει τους εργολάβους των τεχνικών έργων χωρίς η ίδια να αναλαμβάνει την κατασκευή τους.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τις δηλώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού, όπως ακούστηκαν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 30/9/2015

Γ. Μαυρομάτης
"Όταν το δημόσιο κάνει μια δουλειά και λέει μην την κάνεις και να την κάνει ο ιδιώτης, αυτό με κεφαλαία γράμματα λέγεται διαπλοκή".
Ερώτηση: Ισχύει το ίδιο και για την καθαριότητα που την κάνει ιδιώτης εργολάβος;

Γ. Μαυρομάτης
"Ο δήμος θέλει έσοδα από διαφημίσεις για να κάνει ανταποδοτικά έργα"
Σχόλιο: Όσα έργα έκανε στα κοιμητήρια και τα οστεοφυλάκια με τα έσοδα του γραφείου κηδειών!!!! Αλήθεια γιατί δεν μας ενημερώνει ο δήμαρχος ποιο έργο έχει γίνει εκεί;

Γ. Μαυρομάτης
"Εδώ οι δήμοι εκσυγχρονίζονται και πάνε και κάνουνε εμπορικά τμήματα. Αυτό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα της τοπικής αυτοδιοίκησης"
Ερώτηση: Θα δημιουργηθεί δηλαδή μια Α.Ε. με αντικείμενο την καθαριότητα που θα συμμετέχει σε δημόσιο διαγωνισμό και θα κάνει καλύτερες οικονομικές προσφορές από τους ιδιώτες με ίδιες ή και καλύτερες υπηρεσίες και θα παίρνει την καθαριότητα στα χέρια της; Το πιστεύετε;

Γ. Μαυρομάτης
"Τα 50.000ευρώ από διαφημίσεις μπορούν να γίνουν κάλλιστα ένας δρόμος"
Σχόλιο: Θα βάζει δηλ. ο δήμος 50.000ευρώ για να πληρώνει εφημερίδα και αν και όταν εισπράξει 30-40 χιλιάρικα θα κάνει δρόμο!!!

Λίγο παρακάτω ο δήμαρχος παραδέχεται ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ανταποδοτική την εφημερίδα. Δηλώνει μάλιστα ότι κάθε υπηρεσία πρέπει να μειώσει το κόστος σεβόμενη τα χρήματα των πολιτών.
Ουδέν σχόλιον!!!

Η αντιπολίτευση

Ο Γ. Τσαμασλής μίλησε για άνισο ανταγωνισμό απέναντι στους ιδιώτες και κάλεσε το δήμαρχο να αποσύρει τη χρηματοδότηση της εφημερίδας από το δήμο, με τη λογική ότι αφού ο δήμαρχος είναι τόσο σίγουρος ότι θα έχει έσοδα που θα καλύψουν τα έξοδα δε χρειάζεται να πληρώνει ο δήμος. Αυτό σημαίνει επιχειρηματίας. Όχι με τα λεφτά του δήμου χωρίς κίνδυνο να ξοδεύεις κι αν δεν σου βγεί δεν πειράζει.

Ο Σπ. Κουζινόπουλος αναφέρθηκε στην περιορισμένη ύλη που θα έχει η αντιπολίτευση λόγω των διαφημίσεων και ότι η δημοτική εφημερίδα δεν μπορεί να είναι τσιφλίκι κανενός και καμιάς δημοτικής παράταξης. Με 300 λέξεις κείμενο δεν μπορεί να εκφραστεί η αντιπολίτευση σε μια εφημερίδα 32 σελίδων. Έφερε ως παράδειγμα εφημερίδα διπλανού δήμου που από τη μια έχει ελάχιστη διαφήμιση και από την άλλη είναι γεμάτη από ρεπορτάζ μέσα από το δημοτικό συμβούλιο με τις θέσεις της διοίκησης και της αντιπολίτευσης.

Η Ντ. Μόραλη αναφέρθηκε στο δημόσιο χαρακτήρα της εφημερίδας και εναντιώθηκε στο μόρφωμα δήμου - επιχειρηματία.

Με βάση το ότι επικράτησε η άποψη της διοίκησης να προχωρήσει στο στόχο Δήμο-επιχειρηματία, περιμένουμε από τον δήμαρχο Θερμαϊκού να ιδρύσει άμεσα εταιρεία για κατασκευή έργων (δρόμους - κτίρια) εταιρεία αποκομιδής απορριμμάτων, αλλά και μικρότερες (κρεοπωλεία, ταβέρνες, κομμωτήρια, καφέ, λογιστήρια, σχολεία, φροντιστήρια κ.τ.λ.)
Καλή επιτυχία δήμαρχε!!!!


Το κείμενο συντάχτηκε από:

 Ομάδα υποψιασμένων κατοίκων – Χωρίς παρωπίδες

Έχω κουραστεί άλλα να λέω κι άλλα να καταλαβαίνει ο εκάστοτε συνομιλητής μου επειδή εκείνος επιμένει να προβάλλει τις διανοητικές του παρωπίδες πάνω μου...


Οι παρωπίδες είναι ένα πολύ χρήσιμο αντικείμενο που φοριέται περισσότερο από έλλογα(;) και λιγότερο από άλογα! Αφθονεί η χρήση του σε δημόσια γραφεία, υπηρεσίες, αλλά και σε αμέτρητα ιδιωτικά γραφεία, σπίτια και σχολεία. Αγαπημένο αξεσουάρ της Ελληνικής φυλής. Υπάρχουν σοβαρές προοπτικές μαζικής εξαγωγής του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη φαίνεται ότι δοκιμαστικά αγοράστηκαν ποσότητες του εξαρτήματος από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αν κρίνουμε από ορισμένες αποφάσεις των Βρυξελλών...
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Δήμος επιχειρηματίας. Διορισμοί, αργομισθίες, διαφθορά. Δίνουμε και καμιά θεσούλα στην αντιπολίτευση και εξασφαλίζουμε την ανοχή της. Το μοντέλο που καταστρέφει τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.