Με επεισόδια και ένταση πραγματοποιήθηκε η σημερινή αγροτική κινητοποίηση στην Αθήνα. Η γκλίτσα του κτηνοτρόφου και η ασυμβίβαστη στάση του αγρότη έδειξαν σήμερα πως ο αγροτικός κόσμος δεν πρόκειται να "μασήσει" στην επιχειρούμενη νεομνημονιακή βαρβαρότητα που ισοπεδώνει την αγροτική παραγωγή και μειώνει το εισόδημα των εργατών γης. 
Χθες είχαμε την προστασία του Τσίπρα από πολυάριθμους μπράβους και φίλους για να αποφύγει το προπηλακισμό του από τους φοιτητές, ενώ σήμερα είχαμε την εκδίωξη από τη συγκέντρωση του Λαφαζάνη από τους αγρότες. Και ξανακούστηκε το σύνθημα "να καεί η πουτ@ν@ η Βουλή". Οι μέρες οργής πλησιάζουν ...

Είναι πλέον νομοτελειακά επακόλουθο των επόμενων μηνών, ότι δεν θα μπορούν να σταθούν πουθενά πολιτικοί που υπέγραψαν μνημόνια, ακολούθησαν υποδείξεις των τοκογλύφων ή δεν ξεκαθαρίζουν τη θέση τους έγκαιρα και έντιμα.


Ομάδες αγροτών που διαδήλωσαν στην πλατεία Συντάγματος προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή από την πλαϊνή είσοδο εκεί όπου βρίσκεται το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Απωθήθηκαν από τους μπάτσους με τη χρήση χημικών ενώ οι αγρότες πέταξαν πορτοκάλια και νεράντζια.

Ένας νεαρός με μια γκλίτσα  δεν δίστασε να τα βάλει με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο «αγρότης-νίντζα» αναζητείται για ταυτοποίηση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο μικρός Αλέξης έκλεψε την παράσταση


«Είμαι εδώ να διαμαρτυρηθώ για το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα που θέλουν να εφαρμόσουν, καθώς και για τις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Μας φεύγουν τα παιδιά. Έχω μεγάλη παραγωγή 480 πρόβατα με 500 στρέμματα χωράφια για τα ζωντανά και χρωστάω παντού. Έφερα και τον μικρό Αλέξη (το προβατάκι) να διαμαρτυρηθεί και αυτός. Όχι ενάντια στον μεγάλο γιατί τον ψηφίσαμε, αλλά συμβολικά δείχνει τον μεγάλο στα δόντια των δανειστών», είπε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Τζιώλης κτηνοτρόφος από την Θεσσαλία.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.